Belediyecilerin 12 yıla kadar hapsi istendi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

KAHRAMANMARAŞ Belediyesi'nin Yaz Şenlikleri'ne katılarak konser verecek olan sanatçıların getirilmesi için açılan ihaleye fesat karıştırdığı iddia edilen ve haklarında 12'şer yıla kadar hapis cezası istenen 5 belediyecinin yargılanmasına başlandı.

AKP'li Kahramanmaraş Belediyesi'nin 2005'de düzenlediği ?Yaz Şenlikleri' etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Müdürlüğü tarafından yapılan sanatçı getirilmesi ihalesine fesat karıştırıldığı iddiası Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturmada ihaleye katılan 5 firmadan 2'sinin sahte olduğu, pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi 81 bin 667 YTL'ye alan Karen Ajansı'nın 2 bin 500 YTL'lik geçici teminatı ihaleden bir gün sonra yatırdığı, ses ve ışık sisteminin kurulması ihalesinin de 79 bin 834 YTL'ye DSL Elektronik'e verildiği, bu firmanın da geçici teminat olan 2 bin 500 YTL'yi bir gün sonra yatırdığı, her iki ihaleyi de alacak firmaların daha önceden belirlendiğini saptadı. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, ihale komisyonunda yer alan Belediye Başkan Yardımcısı Vekilleri Mustafa Uzunlar ve Hanifi Özcan, Sağlık İşleri Müdürü Ahmet Muammer Baydemir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Necati Kahveci ve Hesap İşleri Müdür Vekili Yusuf Çakar hakkında 5'er yıldan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bugün tutuksuz yargılandıkları Kahramanmaraş 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan 5 sanık, başkanlık oluru ile ihale komisyonunda görev yaptıklarını ve ihalenin belirlenen usul ve yöntemlere göre yapıldığını öne sürerek suçsuz olduklarını öne sürdüler. Mahkeme heyeti, eksiklerin ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber