Şehit komando er son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er İsmail Bay, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesi Çaylı beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Altındağ bölgesinde yürütülen operasyon sırasında mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er İsmail Bay'ın cenazesi, Diyarbakır'dan Tokat Havaalanı'na askeri uçakla getirildi. Cenaze Vali Dr. Recai Akyel, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Garnizon Komutan Vekili 48. Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Nigail Guzey, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ufuk Nayır, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koç

ve askeri ve mülkü erkan tarafından karşılandı. Askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınan şehidin naaşı, Çaylı beldesindeki baba ocağına götürüldü. Şehit babası Muharrem Bay ile şehit annesi Dürdane Bay, yüreklerinde yaşadığı acıyı haykırdı. Şehit yakınları ve belde sakinlerinin sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirildi. 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' sloganı atan belde halkı, gözyaşları arasında şehidi son yolculuğuna uğurladı.

Çaylı Beldesi Cemevi bahçesinde İl Müftü Yardımcısı Şaban Apaydın tarafından kılınan cenaze namazı sonrasında tören düzenlendi. Gözyaşları arasında tören alanına getirilen şehit cenazesine anne ve babası ile yakınları sarılarak gözyaşı döktü. Dakikalarca tabuta sarılarak ağlayan aile, feryatları ile yürekleri dağladı.

Törende konuşma yapan İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Ufuk Nayır, şehidin kanının yerde kalmadığını devam eden operasyonda 1 teröristin ele geçirildiğini söyledi. Nayır, şehit ailesinin acısını yürekten paylaştıklarını belirterek, "Onunla ne kadar övünseniz azdır. Sizler gibi evladını bu uğurda kaybedip de 'vatan sağ olsun' diyen anne ve babalardan aldığımız güçle güvenle Türkiye Cumhuriyeti geleceğe daha emin adımlarla yürüyecektir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından şehidin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber