AK Partili Fırat: Baykal, siyasi ahlakın dışına çıkarak mugalata yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2008 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, hukuk düzeninin dışına çıkan varsa, neye, kime muhalefet ettiğine bakmaksızın hukukun gereğini yapacağını ifade ederek, "Sayın Baykal, bundan rahatsız oluyor, iddiaların üzerine gidilsin, araştırılsın, soruşturulsun istemiyor" dedi.

Fırat, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini vurguladı.

Bir hukuk düzeninde kimin suçlu, kimin masum olduğuna siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin değil, ancak mahkemelerin karar verebileceğini ifade eden Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gözaltına alınanlar için adil bir yargılama talep edebilirsiniz, bunu anlarız. Buna biz de içtenlikle katılırız. Ancak Sayın Baykal size hatırlatmak isterim ki zanlılar kendilerini savunabilecek imkan ve kabiliyete sahiptirler. Gördüğümüz kadarıyla avukatları da var. Peki siz neden onların avukatlığını yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. İşte bunu anlayamıyoruz. Bizim AK Parti olarak tavrımız açık. Suçu mahkeme kararıyla sabit olmadıkça herkes masumdur. Herkesin adil yargılanma hakkı vardır. Devam eden soruşturmada iddianamenin bir an evvel mahkemeye sunulmasını, adaletin en kısa sürede tecelli etmesini, gerçeklerin hukuk önünde ortaya çıkmasını istiyor ve bekliyoruz. Ama siz sırf herkes gibi 'iddianamenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz' dediği için Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızı aklı hayale gelmeyecek bir söylemle suçluyorsunuz.

Sizi anlıyoruz. Suyu bulandırmak, devam eden bir yargı sürecine siyasetin gölgesini düşürmek, hakim ve savcıları baskı altına almak istiyorsunuz. Fakat bir türlü hükümetten ve partimizden amacınıza uygun ve kullanabileceğiniz malzemeler gelmiyor. Provokasyon yapmak için fırsat kolluyorsunuz ama malzeme kıtlığı çekiyorsunuz. Neden sıkıntıya düştüğünüzü anlıyoruz. Onun için söylenenleri eğip bükerek, eklemeler çıkarmalar yaparak, kullanışlı hale getirmeye çalışıyorsunuz ama nafile. Sayın Baykal, boşuna beklemeyin, buradan size iş çıkmaz, size tek sözümüz şudur: Hadi başka kapıya."


Baykal'dan Yargı'ya Ergenekon çağrısı: Süreci boşa çıkarın


Fırat, demokratik muhalefetin demokrasinin "olmazsa olmazları" arasında yer aldığını dile getirerek, demokratik hukuk sistemlerinde hükümetlerin nasıl işbaşına gelip, nasıl gideceklerinin de belli olduğuna dikkati çekti. Hiçbir demokraside "muhalefet ediyor" diye kimseye suç işleme imtiyazı tanınamayacağını belirten Fırat, demokrasilerde yasa dışı yollarla muhalefetin bulunmadığını ve olamayacağını söyledi. Anayasa ve yasaların muhalefeti de bağladığını ifade eden Fırat, şöyle devam etti:

"Hukuk düzeninin dışına çıkan varsa, neye, kime muhalefet ettiğine bakmaksızın hukuk gereğini yapar. Sayın Baykal bundan rahatsız oluyor, iddiaların üzerine gidilsin, araştırılsın, soruşturulsun istemiyor. Hem de bunu hakimleri, savcıları zan altında bırakmaktan, çekinmeden büyük bir pervasızlıkla yapıyor. Hangi amaçla, anlayışla olursa olsun, anayasal demokratik düzene karşı suç işlemeyi mubah göstermekten herkes ama en evvelden sivil toplum örgütleri ve siyasetçiler kaçınmalıdır. Türkiye'ye böyle bir kötülüğü yapmaya da kimsenin hakkı yoktur...Biz AK Parti olarak, adaletin en kısa sürede tecelli etmesini, olayların bütün yönleriyle aydınlatılmasını umuyor ve diliyoruz. Bu hassas sürecin hiçbir şekilde siyasi çekişme konusu haline getirilmemesi için azami özen ve gayreti göstermeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber