Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batı ve iç kesimlerinde sıcaklıklar bu iki gün 2-3 derece daha yükselecek. Hafta sonu ise Karadeniz'e kıyısı olan kentlerde yaz yağmuru görülebilir.

- İstanbul'da rüzgar iki gün boyunca hafif eseceğinden, fazla serinlik veremeyecek, sıcaklık 36 derece civarında hissedilecek. Hafta sonu bulutlanma biraz artacak. Ankara bu iki gün daha sıcak, pazar günü bulutlanma artabilir. İzmir'in sahil beldelerinde rüzgar öğle saatlerinde sert esiyor, merkezde ise hava çok daha bunaltıcı. Adana'da nem oranı öğle saatlerinde yüzde 55'e çıkıyor. Bugün gölgede İstanbul 33, Ankara 32, İzmir ve Adana 35, Bursa 33 derece.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklık bugün 1-2 derece arttı, yarın hava daha da sıcak olacak. rüzgarlarda hızını azaltacağından, havanın bunaltıcı etkisi de artıyor, güneşin altına çıkılmamalı. Tekirdağ çevresinde nem oranı diğer kentlerden daha yüksek. Hafta sonu bölgede yer yer kısa süreli yaz yağmuru görülebilir. Bugün Edirne 33, Çanakkale 31, Sakarya 26 derece.

İç Anadolu'da sıcaklık artıyor, yarın daha sıcak geçecek, sıcaklık 35 dereceye yakın olacak. Bölgede nem oranı düşük ama güneşin altında uzun süre kalınırsa, hava aşırı sıcak hissediliyor. Pazar günü hava daha bulutlu olacak. Konya 30, Eskişehir 31, Sivas 26 derece.

Ege'de Çeşme'den Bodrum ve Datça'ya kadar karayel öğle saatlerinde sert esecek, geceleri ise hızını azaltıyor. Hava şartlarında değişiklik yok, yüksek sıcaklıklar devam edecek. Aydın'da sıcaklık gölgede 40 dereceye ulaşıyor. Denizli 38, Muğla 35, Kütahya 32 derece.

Akdeniz genelinde sıcaklık 35 derece civarında ama yüksek nem oranı aşırı bunaltıyor. Bölgenin en nemli yeri Anamur'da nem oranı öğle saatlerinde dahi yüzde 85'lerde. Alanya ve Mersin'de de yüzde 65 civarında seyrediyor. Hafta sonu Akdeniz'de bulutlanma artabilir. Güneydoğu Anadolu'da rüzgarlar hafifliyor, sıcaklık 35 derecenin üzerinde. Antalya ve Diyarbakır 36 derece.

Doğu Anadolu'da hafta sonu rüzgarlar fazla sert olmayacak ve hava genelde açık, sıcaklık 2-3 derece artacak. Erzurum 22, Malatya 31, Van 24 derece.

Karadeniz Bölgesi'nin kıyılarında çok nemli bir hava var. Rize-Artvin çevresinde bir ara yağmur geçişi olabilir. Yarın bölgede hava daha sıcak olacak ancak, pazar günü Zonguldak'tan Samsun'a kadar yine yaz yağmurları bekleniyor ve biraz serinleme bekleniyor. Trabzon 25, Samsun 26, Bolu 29 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber