SGK'dan suistimale karşı caydırıcı önlem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2008 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, "Kurum olarak görevlerini suistimal edenlere çok caydırıcı düzenlemeleri önümüzdeki dönem hayata geçiriyoruz" dedi.

SGK Başkan Vekili Fatih Acar, Samsun'da, 'sosyal güvenlik reformu ve yeniden yapılandırma paketi ile getirilen prim alacakları' ile ilgili sunum yaptı. Samsun Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sunuma Vali Vekili Ramazan Aksoy, Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karafil, kurum müdürleri, oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili katılanlara bilgi veren Acar, "Sağlık alanında ödemiş olduğumuz paranın mutlaka hesabını çok iyi yapmamız gerekiyor. Son 3-4 aydır yapmış olduğumuz araştırmalara göre inanın öyle enteresan hadiselerle karşılaşıyoruz ki, insanın kanını donduracak suistimaller oluyor. Örneğin, Ankara'nın büyük hastanesindeki acil servis girişi ayda 8-9 binlerde iken, kuruma 35 bine yakın acil servis girişi yapılarak kuruma fatura edildiğini gördük. Önümüzdeki dönemlerde kesin ve net olarak ifade ederim ki, kurum olarak suistimal edilen tüm işletmelerle ilgili çok caydırıcı düzenlemeleri önümüzdeki dönem hayata sokuyoruz" diye konuştu.

Elektronik ortamda haksız kazanca karşılık önlem alacaklarını dile getiren Acar, tüm sağlık sunucularının bilgilerinin ve belgelerinin online sistem aracılığıyla kendilerine aktarıldığını ve sistem üzerinde çalışmaların ise 3 ay içerisinde yapılarak hayata geçirileceğini ifade etti.

Sosyal Güvenlik Reformu'nun son derece önemli olduğunu kaydeden Acar, "Bu reform yapılmasaydı, Türkiye 4-5 yıl sonra ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacak ve bir daha geri dönülmez bir yola girecekti. Bu reforma hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Toplumun tüm kesimlerini ayrım yapmaksızın, popülist yaklaşımlardan uzak bu reforma hayata geçirmek konusunda SGK'nın yapacağı çalışmalara destek vermeleri gerekiyor. SGK önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en önemli kurumu olacaktır" şeklinde konuştu.

Yeni sağlık sistemiyle önemli avantajlar içeren düzenlemeler yapıldığının altını çizen Acar, "Bu düzenlemeler hayata geçtiğinde birçok gelişmiş AB ülkesinde bulunmayan sosyal sigortacılık ve genel sağlık sigortacılığı anlamında vatandaşlara birçok açılım ve avantaj getiriyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber