'Sahte Yeşil' tutuklandı, Balbay'a yurtdışı yasağı geldi

Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan 'Sahte Yeşil' lakaplı Osman Gürbüz tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı soruşturmada gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve Emekli Amiral İlker Güven ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İstanbul Adliyesi'nde sorgusu tamamlanan 6 zanlıdan 3'ü serbest bırakılırken, 3'ü tutuklandı. Mustafa Balbay, İlker Güven ve Neriman Aydın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Osman Gürbüz, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu arada mahkeme, serbest bırakılan Mustafa Balbay, İlker Güven ve Neriman Aydın'a yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

?Ergenekon? soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen emekli Tümamiral İlker Güven ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay serbest bırakıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, ?Gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum. Sadece terör yaralısıyım? dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Balbay, Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sarı basın kartını çıkartarak konuşan Balbay, ?Sadece kendim için söyleyebilirim, içeriye bu kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum? dedi. Eşini, çocuklarını, okurlarını çok özlediğini söyleyen Balbay, en büyük hasretin ?özlem? olduğunu ifade etti.

Balbay, canın sıkkın olmadığını kaydederek ?içerde? 400 sayfa kitap okuduğunu anlattı. Balbay, ?Olayla ilgili, ayrıntılı açıklama yapıp yanlış yönlendirmek istemiyorum. Yargı makamının önüne gelen her şeyi ayrıntılı incelemek zorunda olduğunu gördüm. Yargı inceliyor, ayrıntılı olarak bakıyor ve irdeliyor. Bu konuyla ilgili gazete ve televizyonlarda ikiye bölünmüşlük var. Ben sonuç olarak hukukun üstünlüğünü ortak paydamız olarak düşünüyorum? dedi. Balbay, gazetecinin haberin konusu olmaması gerektiğini ifade ederken. ?Ama hayat bana son yıllarda çok iyi davranmadı? dedi.

?GAZETECİ KİMLİĞİMLE GİRDİM GAZETECİ KİMLİĞİMLE ÇIKTIM?

Balbay, kendisini mutlu hissettiğini anlatırken şöyle konuştu:

?Ama terör yaralısıyım. Ben Uğur Mumcu'nun yerinde yazıyorum. Ahmet Taner Kışlalı ile çalıştım. Onlardan çok şey öğrendim. Nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne ?hayır' demeyi öğrendim. Fakat terör zanlısı olarak gözaltına alındım. Terör beni yaraladı. Ruh halimi sorarsanız kendimi terör yaralısı olarak hissediyorum. Sorulan sorular mesleğimle ilgili faaliyetlerimle ilgiliydi. Zaten başka bir şey yoktu, olamazdı. Gazeteci kimliğimle girdim gazeteci kimliğimle çıkıyorum. Bu ülke bizim. Başka hiçbir yerde yaşamayı düşünmeyen bir gazeteciyim. Ülke dışında yaşamak istemiyorum.?

"Terörün her türlüsüne karşıyım. Terör örgütü mensubu olmak suçlamasıyla gözaltına alındım. İçimde yara var, kendimi terör yaralısı hissediyorum. Hatalar anlaşıldı. Susma hakkımı kullandım. İçeriye gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum. İçeride 400 sayfalık bir kitap okudum. Polis arkadaşlar kitap verdiler. Aileme ve sevenlerime kavuştuğum için mutluyum.. Benimle ilgili bana sorulan sorular mesleğimle ilgili, gazeteci kimliğimle ilgiliydi. Bu ülke dışında başka hiçbir yerde yaşamayı düşünmeyen bir gazeteciyim. Ankara'ya gideceğim. Gazeteye de gideceğim. Söyleyecek çok şey ancak sonra"

?Ergenekon? soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilenlerden Kemal Aydın, Durmuş Ali Özoğlu ve Osman Gürbüz de tutuklanırken, Neriman Aydın serbest bırakıldı.

Tutuklananların Ergenekon terör örgütüne üye olmakla suçlandığı bildirildi.

Hürriyet

''Ergenekon'' soruşturması gözaltında tutulan emekli Orgeneral Hurşit Tolon adliyeye sevk edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Tolon, saat 08.40 sıralarında adliyeye sevk edildi.

Mustafa Balbay ile İlker Güven'e tutuklama istemi

- "Ergenekon" soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen kişilerden 6'sı tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alınan emekli Tümamiral İlker Güven, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Osman Gürbüz, Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın ve Neriman Aydın, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Adliyede rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kemal Aydın ile Neriman Aydın, tedavilerinin ardından mahkemeye çıkarılacak.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber