Kaynaklar Belediyesi'ndeki operasyonda 400 değil, 30 jandarma görev almış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 15:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

)-İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar beldesinde yapılan operasyonda 30 jandarmanın görev aldığı belirtildi. Aralarında Kaynaklar Belediye Başkanı, Buca İlçe Jandarma Komutanı, Buca İlçe Tapu Müdürü veKaynaklar Belediyesi Hesap İşleri Müdürü'nün de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Dün (cuma) yapılan baskında 400 jandarmanın görev aldığı haberleri yayımlanmıştı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, baskında 30 jandarmanın görev aldığı belirtildi. Valilik açıklamasında, Kaynaklar Belediyesi'ne yönelik operasyonda belediye yetkililerine muhtemel saldırı, taşkınlık, provokasyonların önlenmesi ve delillerin sağlıklı bir şekilde toplanması amacıyla iki subay, beş astsubay, sekiz uzman jandarma çavuş ve 15 er olmak üzere toplam 30 personelin görev aldığı ifade edildi.

Açıklamada operasyonun cumhuriyet savcısının talimatıyla saat 05.30'da başlatıldığı kaydedildi. Operasyonun, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, zimmet, rüşvet, Orman Kanunu'na muhalefet, resmî belgeyi bozmak, tehdit ve hakaret suçlarını işlediği tespit edilen şüphelilere yönelik düzenlendiği ifade edildi. Gözaltına alınan zanlılarla birlikte 11 tabanca, 12 av tüfeği ve bu silahlara ait 226 mermi ele geçirildi. Ayrıca Kaynaklar Belediyesi'ndeki ihale dosyaları, encümen kararları, imar planları ve bazı dosyalar da incelenmek üzere alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber