Başkan eşine 'müdürlük' koltuğu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazar Latife Tekin'in üzerine yürümesiyle gündeme gelen Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer kamuda çalıştığı dönemde sekreteri olan eşini yanından ayırmıyor.

KARABÜK Kültür Sanat ve Sanayi Festivali'nde yazar Latife Tekin'e tepki göstermesiyle gündeme gelen AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Orman İşletme Müdürlüğü döneminde sekreteri olan eşini yanından ayırmıyor. Asuman Ayten Erer, Başkan eşi Hüseyin Erer'in özel kalem müdürlüğünü yapıyor.

Karabük Kültür Sanat ve Sanayi Festivali'nde, AKP'nin enerji politikasını ve hükümeti eleştiren yazar Latife Tekin'e tepki göstermesiyle gündeme gelen Hüseyin Erer, görev yaptığı her yerde eşini de yanından ayırmıyor. Karabüklü olan 44 yaşındaki Hüseyin Erer, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi'nden mezun oldu. Erer, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde tamamladı. Kastamonu'da tanıştığı Asuman Ayten Erer ile evlenen Hüseyin Erer, Çankırı'nın Çerkes İlçesi'nde Orman İşletme Şefliği yaparken, eşini de yanına aldırarak, sekreteri yaptı. 1997 yılında Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'ne atanan Erer yine eşini sekreteri olarak yanına aldırdı. 3 Kasım 2002 seçimleri için görevinden ayrılarak AKP'den milletvekili aday adayı olan Erer, seçilemedi. Erer, daha sonra Orman Bakanlığı Milli Parklar Daire Müdürlüğü'ne Daire Başkanı olarak atandı. Bu sırada, eşi Asuman Ayten Erer ise Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nde görev yaptı. Erer, 2003 yılı sonunda bu görevinden ayrılarak Karabük Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 28 Mart 2004 seçimlerinde başkan seçilen Erer, yaklaşık bir ay sonra eşini kurum değişikliği ile Karabük Belediyesi'ne aldırarak, özel kalem müdürü yaptı.

1 çocuk sahibi Erer çifti, Karabük'te hemen hemen her türlü etkinlikte beraber yer alıyor. Asuman Ayten Erer, yaşanan olaylarla gündeme gelen festivalin de, festival komite başkanlığını yaptı. Erer, festivale emeği geçenlere teşekkür belgesi verirken eşine de belge verdi. Erer eşini özel kalem müdürü yapması ile ilgili sorulan sorulara cevap vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber