Tedbir nafakasına ?Facebook' indirimi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 10:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA

İzmir'de bir mağazada yöneticilik yapan İzzet Turşucu, boşanma davası açtığı, bir yıllık eşi, güzellik uzmanı Büşra Turşucu'nun eğlenceye düşkün olduğunu kanıtlamak için Facebook'taki fotoğraflarını mahkemeye sundu.

Hâkim fotoğrafları görünce, Büşra Turşucu'ya daha önce bağladığı 500 YTL tedbir nafakasını 200 YTL'ye düşürdü.

İzzet Turşucu ile Büşra Turşucu (Sayın), geçen yıl arkadaşları aracılığıyla tanıştıktan kısa bir süre sonra evlendi. Evlendikten sonra eşi Büşra'nın kendisine karşı ağır sözler söylediğini ve maddi beklentilerinin yüksek olduğunu iddia eden İzzet Turşucu, bir yıllık evliliklerinde şiddetli geçimsizlik olduğu gerekçesiyle boşanma davası açtı. İzmir 4'üncü Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasında İzzet Turşucu, 30 bin YTL'si maddi ve 25 bin YTL'si manevi, toplam 55 bin YTL de tazminat talep etti.

?Tehdit' davası

Eşinden boşanmak istemediğini belirten Büşra Turşucu, evliliği için güzellik uzmanlığı mesleğini bıraktığını anlattı. Boşanmaları halinde uğradığı zararlardan dolayı kendisinin 30 bin YTL'si maddi, 25 bin YTL'si manevi toplam 55 bin YTL tazminat ile tedbir nafakası istediğini söyleyen Büşra Turşucu'nun talebi üzerine hâkim 500 YTL tedbir nafakası bağladı.

İzzet Turşucu'nun avukatı İlkay Efe, ikinci duruşmada mahkemeye Büşra Turşucu'nun eğlenceye düşkün olduğunu kanıtlamak için ?Facebook'ta yayımladığı, eğlenirken çekilmiş fotoğraflarını mahkemeye sundu. Hâkim, yeni deliller ve sunulan fotoğraflar karşısında Büşrü Turşucu'ya daha önce bağladığı aylık 500 YTL tedbir nafakasını 200 YTL'ye düşürüp, duruşmayı erteledi.

Büşra Turşucu hakkında ayrıca, eşini tehdit ettiği gerekçesiyle İzmir 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde ?tehdit' suçundan 6 ay ile 1 yıl hapis cezası istemiyle de dava açıldı. Bu davaya henüz başlanmadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber