Yurtta hava tahmin

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye yine çok sıcak bir haftaya başladı. Özellikle yarın ve çarşamba günü yaşanacak aşırı sıcaklara karşı dışarıda uzun süre kalınmaması gerekiyor.

- İstanbul'da rüzgar hafif estiği için fazla serinlik vermiyor, hava güneşli ve çok sıcak, yarın ise çok daha sıcak geçecek. Ankara'da hava açık, sıcaklık 35 dereceye doğru yükseliyor. İzmir'de bugün rüzgar kıyılarda sert esse de yarın yine hafifleyecek, şehir merkezinde ise hava çok daha bunaltıcı. Bursa sıcak, Adana'da bugün nem oranı azalıyor. Gölgede İstanbul 32, Ankara 31, İzmir 35, Bursa 33, Adana 36 derece.

Marmara Bölgesi çok sıcak bir haftaya başladı. Bugünlerde rüzgar da hafif estiği için fazla serinlik vermiyor. Sıcaklık Balıkesir çevresinde 37 dereceleri görecek. Trakya'da ise yarın güneyden esecek rüzgar havayı çok daha bunaltıcı kılacak. Yarın ve çarşamba günü yaşanacak aşırı sıcaklara karşı mümkün olduğunca dışarıda kalınmamalı. Bugün Edirne 34, Çanakkale ve Sakarya 33 derece.

İç Anadolu Bölgesi sıcak hava dalgasından özellikle çarşamba ve perşembe günleri etkilenecek. Hava güneşli, bugün Sivas ve Kayseri'de rüzgar sert esebilir. Sıcaklıklar bu hafta yer yer 35 dereceleri geçecek. Bugün ise Konya 28, Eskişehir 30, Sivas 24 derece.

Ege Bölgesi bu üç gün aşırı sıcakların etkisinde olacak. Aydın ve Denizli'de sıcaklık yeniden 40 dereceleri görebilir. Kıyılarda bugün rüzgar sert esiyor, yarın ve çarşamba günü ise hafif eseceği için hava çok daha bunaltıcı olacak. Güneşin altında sıcaklık 45 dereceye yakın hissediliyor, ısı çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı. Bu akşam Bodrum açıklarında rüzgar kuvvetlenecek. Denizli 36, Muğla 37, Kütahya 32 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde karadan esen rüzgar nem oranını düşürüyor. Rüzgar hafif esse de orman yangını riskine karşı dikkatli olunmalı. Güneydoğu'da bugün sıcak esen rüzgarlar daha sert. Antalya 35, Diyarbakır 36 derece.

Doğu Anadolu'da bugün Erzurum, Kars ve Van arasında kısa süreli sağanak yağmurlar olacak, bugün rüzgarlar da sert esiyor. Çarşambadan itibaren ise daha sıcak geçecek. Erzurum 21, Malatya 33, Van 26 derece.

Doğu Karadeniz'de dün gece yağan yağmurlar havayı serinletti, bugün de Sinop'tan Rize'ye kadar kıyılarda hava bulutlu olacak, dünkü gibi kuvvetli olmasa da hafif yağmurlar görülebilir. Yağışlar havayı serinletiyor. Belirgin ısınma çarşambadan itibaren yaşanacak. Bugün Trabzon 23, Samsun 24, Bolu 28 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber