Endüstri Meslek Liselerinde 'Endüstriyel reklam ürünleri bölümü' açılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 17:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'ndan sonra endüstri meslek liselerinde de "Endüstriyel Reklam Ürünleri Bölümü"nün açılması için ARED'in gerçekleştirdiği çalışmalar sonuç verdi. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İstanbul Bayrampaşa'daki İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile başlayan görüşmeler sonucu hazırlanan protokol Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünce de uygun görüldü.

"ARED Endüstriyel Reklam Ürünleri Teknik Öğretim Programını" uygulanması amacıyla 18.06.2008 tarihinde imzalanan eğitim işbirliği protokolü, dört yıl süre ile yürürlükte kalacak. Protokolün Milli Eğitim Bakanlığında düzenlenen İmza törenine Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü Hüseyin Acır, Projeler Daire Başkanı Cengiz İşsever ve Projeler Şube Müdürü Osman İbrim İle ARED'den Başkan Yaşar Güvenen, Başkan Yardımcısı Mehmet Pehlivan, Yönetim Kurulu ve Eğitim Komitesi Başkanı Birol Fedai, Yönetim Kurulu Üyesi Taner Ahmet Saraç ve Şahin Acar katıldılar.

Protokol İstanbul Bayrampaşa İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde uygulanacak ve öğrenciler SSK masrafları devlet tarafından karşılanmak üzere sektör firmalarında bir yıl süre ile staj yaparak eğitimlerine devam edecekler.

İnönü Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kendi alanında Türkiye'deki en büyük okullardan biri ve bünyesinde bilişim teknolojileri, kimya, elektrik-elektronik, ahşap, makine, metal ve plastik bölümleri bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber