Savcı Öz, HSYK'ya şikayet edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2008 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Emekli Kıdemli Albay Erdal Sarızeybek, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz hakkında, "cumhuriyet savcılığı göreviyle bağdaşmayan uygulamaları" ve "soruşturmanın tarafsızlığına gölge düşürdüğü" iddiasıyla Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayette bulundu.

Sarızeybek, Savcı Öz hakkında yasal işlem yapılması talebini içeren dilekçesini bugün HSYK'ya verdi.

Sarızeybek, "Ergenekon" soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e ifade verdiğini, ancak soruşturma savcısı tarafından beyanlarının tutanağa geçirilmediğini söyledi. "Soruşturma savcılarının tabi olduğu usul hükümleri açısından önemli bir tanığın beyanının yazılı olarak alınmamasının bu soruşturmaya gölge düşürdüğünü" ileri süren Sarızeybek, şunları kaydetti:

"Dilekçemde, ayrıca savcılık eliyle çok geniş bir boyutta elde edilen ve medyaya yansıdığı kadarıyla geniş bir kitleye ait kişisel bilgilerle bir arşivin oluştuğunu ve bu arşivin yabancı istihbarat örgütlerinin eline geçmesi durumunda ulusal güvenliğimizin tehdit altına gireceği konusundaki endişelerimi de HSYK'ya ilettim. Bu Kurul'a güveniyorum, gerekli işlemleri yapacaklarına ve önleyici tedbirleri alacaklarına inanıyorum."

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber