8 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Temmuz 2008 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-GRUP TOPLANTILARI

-AKP, DTP ve CHP'nin Meclis grupları toplanıyor. Liderler grup toplantılarında son siyasi gelişmeleri değerlendiriyor. (Saat: 11.30/12.30/13.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Erol Kaşifoğlu'nu kabul ediyor. (Saat: 14.30/15.15)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULLERİ

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Muhsin Alkan ve Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni'yi kabul ediyor. (Saat: 16.00/16.30)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda, Lübnan'da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü bünyesindeki Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılması için hükümete izin verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresinin ele alınması bekleniyor. (Saat: 15.00)

-ÇEVRE KOMİSYONU

-Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Peyzaj Mimarları Odası ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yetkilileri dinleyecek. (Saat: 15.30)

-BAKAN AKDAĞ, OBEZİTE İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI'NA KATILIYOR

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ?Türkiye Obezite ile Mücadele Programı ve Ulusal Eylem Planı Çalıştayı'na katılıyor. (Saat: 09.30)

-Sağlık Bakanı Akdağ, Ulusal Tütün Kontrolü Programı'nın geliştirilmesine yönelik çalışmaları nedeniyle, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Marc Danson'dan ödül alıyor. (Saat: 19.30)

-EÜAŞ, FAALİYETLERİNİ AÇIKLIYOR

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in katılacağı kahvaltılı toplantıda, Elektrik Üretim A.Ş.'nin (ÜEAŞ), faaliyetleri açıklanıyor. (Saat: 09.30)

-TARIM BAKANI EKER, RUSYA BÜYÜKELÇİSİ'Nİ KABUL EDİYOR

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Rusya Büyükelçisi Petr Stegniy'i makamında kabul ediyor. (Saat: 10.00)

-SANAYİ ÜRETİMİ AÇIKLANIYOR

-Türkiye İstatistik Kurumu, ekonominin seyri ve büyüme temposu konusunda ışık tutacak Mayıs ayı Sanayi Üretim Endeksini açıklayacak. (Saat: 10.00)

-ALTI AYLIK HAZİNE NAKİT DENGESİ BELLİ OLUYOR

-Hazine Müsteşarlığı, Haziran ayı ve Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen nakit bazda harcamalar ve elde edilen gelirler ile nakit açığı ve faiz dışı fazla büyüklüklerini açıklayacak. (Saat:17.30)

-CHP'NİN ?TELEKULAK? ROTASI HAZIR

-CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarını araştırmak üzere kurulan ancak yasadışı dinleme iddialarını da inceleyecek olan Araştırma Komisyonu, bugüne kadar sadece görev dağılımını yaparken, komisyonun CHP'li üyesi Tacidar Seyhan, gerçekleştirilecek ilk toplantıda hızlı bir başlangıca hazırlanıyor.

-Seyhan, dinlemeyi yapan kurum ve kuruluşların veri tabanı ve datalarını inceleme talebinde bulunacak ve ?dinleme tekniklerinde kullanılan cihazların nitelikleri konusunda bilgi alıp inceleme yapma, yasadışı dinlemeleri takip eden bir birim varsa bu birimin hangi koşullarda çalıştığını ve çalışma sistemleri konusunda değerlendirme, dinleme konusunda devletin aldığı önlemler, dinleme cihazlarının Türkiye'ye hangi denetimlerden sonra girebildiği? gibi sorulara yanıt arayacak.

-Seyhan, komisyonun AKP'li başkan ve üyeleriyle aynı inanç doğrultusunda çalışabileceklerini umduğunu belirterek, ?Komisyon üyelerinin taleplerinin yerine getirilmesi konusunda ilgili makamlarla ilişkiye geçerek müştereken bilgilenme yolunu seçeceklerine inanıyoruz. Endişemiz bunun farklı gerekçelerle kısıtlı bir araştırmaya dönüştürülmesidir? dedi.

-ESKİ FP'Lİ BEKAROĞLU'NDAN ŞOK İDDİA: "ERGENEKON, GENELKURMAY'IN İÇİNE KADAR UZANACAK"

-Eski Fazilet Partisi Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, şok bir iddiada bulundu. Ergenekon Operasyonu'nun genişletilerek görevde olan askerleri de kapsayacağı iddiasında bulunan Bekaroğlu, "Nitekim daha evvel de 2004'ten başlayarak zaten bunlar kısmen tasfiye edilmeye çalışılıyordu. Şimdi askeri savcılığın faaliyete geçmesi ve sivil savcılığın yürüttüğü faaliyetin bir benzerini muvazzaflar arasında yürütmesini bekliyorum" dedi.

-CHP BRÜKSEL BÜROSU EYLÜL'DE FAALİYETTE

-CHP'nin Avrupa'da lobi faaliyetleri yapacak olan iletişim ofislerinden ilki sonbaharda Brüksel'de resmen açılacak. CHP yönetimi, ilerleyen dönemlerde başta ABD olmak üzere Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde de bürolar açacak.

-CHP'nin Brüksel'deki bürosunun başına getirilen Kader Sevinç, ?Şu anda atama yapıldı. Çalışmalarımız sürüyor. Eylül ayı itibariyle artık ofis çalışmaya başlayacak. Şu anda ön hazırlıklar yapılıyor? dedi.

-MESLEK OKULU MEZUNLARINININ İSTİHDAMI İÇİN YASAL DÜZENLEME GELİYOR

-Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden görüş alarak firmaları, okul sanayi işbirliğine ve meslek okulu mezunu istihdam etmeye özendirecek yasal düzenleme hazırlıyor.

-Milli Eğitimi Bakanlığı, mesleki eğitimde sözleşmeli idareci ve öğretmen uygulamasına geçecek.

-MEB, ?KARDEŞ OKUL'LARA İŞLERLİK KAZANDIRACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı, 1995 yılında başlatılan ?Kardeş Okul Projesi'ne işlerlik kazandırılması amacıyla projeyi ?güncelleştirdi'. Güncelleştirilen proje neticesinde, okullar arasında, teknolojik gelişmelerin paylaştırılması ve projeye yeni okulların kazandırılması planlanıyor.

-DEVLET OPERA VE BALESİ ASPENSOS'TAN MUTLU DÖNDÜ

-Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen ?15. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali?, gerek antik tiyatronun büyüsünde sahnelenen eserlerin ihtişamından, gerekse seyirciden gördüğü ilgi nedeniyle Devlet Opera ve Balesi'nin yüzünü güldürdü

-Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı, Festival Genel Koordinatörü Şadi Erdoğan, dolu dolu bir festival geçirdiklerini belirterek, özellikle Antalya bölgesindeki turizm acentelerinden festival için daha fazla destek istedi.

-BREZİLYA'NIN RUHU CAETANO VELOSO İLE İSTANBUL'DA

-?15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali?, Brezilya'nın ruhunu, Brezilya müziğinin en güçlü seslerinden Caetano Veloso ile İstanbul'a taşıyor. Müzisyen ve aktivist Caetano Veloso'nun solo konseri ?Garanti Caz Yeşili Serisi? kapsamında 10 Temmuz Perşembe akşamı saat 21.00'de Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

-OKS SONUÇLARI 11 TEMMUZ'DA AÇIKLANIYOR

?Bu yıl son kez yapılan ve 913 bin 612 öğrencinin katıldığı Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçları 11 Temmuz 2008 Cuma günü açıklanıyor. Öğrenciler tercihleri 11-18 Temmuz arasında yaparken, tercih sonuçları ise 25 Temmuz'da açıklanacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber