Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 08 Temmuz 2008 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklıklar bugünlerde temmuz ayı ortalamalarının 5-6 derece üzerinde olacak. Sıcak hava dalgası bugün Marmara ve Ege'de, yarın ise İç Anadolu ve diğer bölgelerde hissedilecek. Perşembe günü ise kuzeyde sıcaklıklar yeniden düşecek.

- İstanbul'da bugün rüzgar güneyli ve zayıf olduğu için sıcaklık iyice arttı, gölgede 36 derece civarında hissedilecek. Yarın ise karayele dönecek rüzgar, serin hava getirerek yine yaz yağmuruna neden olabilir. Ankara çarşamba ve perşembe gününü daha yüksek sıcaklıkda geçirecek. İzmirliler bu iki gün daha da bunalacaklar, rüzgar hafif esiyor. Bursa sıcak, Adana'da nem oranı biraz düşüyor. Gölgede İstanbul 32, Ankar 31, İzmir 35, Bursa 33, Adana 36 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugün hava çok sıcak, sıcaklık Balıkesir civarında 36 dereceye kadar çıkacak. Rüzgar çok zayıf, hissedilen sıcaklık gölgede 40-43 dereceyi bulacak, aşırı terlememeye dikkat edilmeli. Yarın ise Trakya, İstanbul ve Sakarya arasında yaz yağmuru olasılığı var ve hava biraz serinleyebilir. Bugün Edirne 35, Çanakkale ve Sakarya 34 derece.

İç Anadolu Bölgesi sıcak hava dalgasından özellikle çarşamba ve perşembe günleri etkilenecek. Sıcaklıklar gölgede yer yer 35 dereceyi geçecek. Hava güneşli, bugün Konya 30, Eskişehir 32, Sivas 25 derece.

Ege Bölgesi'nde Aydın ve Denizli'de sıcaklık yeniden 40 dereceyi görecek. Çeşme civarında ve Kuzey Ege'de rüzgarın zayıflaması gölgede dahi hissedilen sıcaklığı 38-40 dereceye çıkarıyor, güneşin altında ise çok daha yüksek değerlere ulaşacak. Bugünlerde ısı çarpmalarına karşı dikkatli olunmalı. Bodrum-Datça arasında karayel daha sert esiyor. Bugün Denizli 39, Muğla 37, Kütahya 34 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde termometre değeri çok yükselmese de bu bölgede hissedilen sıcaklıklar çok yüksek. Antalya merkezde nem oranı düşük ama Alanya, Mersin, Adana ve Hatay boyunca nem oranı yüzde 60'ı geçiyor, bu da aşırı terlemeye ve nefes almakta dahi zorluğa neden oluyor. Güneydoğu'da yarından sonra bazı kentlerde sıcaklık 40 dereceyi geçebilir. Bugün Antalya 37, Diyarbakır 36 derece.

Doğu Anadolu'nun en doğusunda Kars, Ağrı, Van ve Hakkari boyunca kısa süreli sağanak yağmur olacak. Sonrasında yağış yok ve perşembe günü sıcaklık yaklaşık 5-6 derece artacak. Erzurum 22, Malatya 31, Van 18 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde sadece Artvin'de yağmur olabilir, diğer yerler güneşli ve rüzgar hafif esiyor. Sıcaklık yarın biraz daha artacak, Karadeniz'in yaylalarında serin bir hava var ama kıyılarda yüksek nem oldukça bunaltıyor. Perşembe günü kıyılarda yaz yağmuru bekleniyor. Trabzon 25, Samsun 28, Bolu 32 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber