Gözaltına alınan tapu müdürü serbest bırakıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2008 17:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir gayrimenkulün satışıyla ilgili işlemlerin hızlandırılması karşılığında 500 YTL rüşvet aldığı iddia edilen İlçe Tapu Müdürü M.A.(47); Cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra, mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, ismi açıklanmayan bir emlakçı, bir gayrimenkülün satışıyla ilgili işlemler için resmi yollardan Tapu Müdürlüğü'ne müracaat etti. İşlemlerin yavaş gitmesi nedeniyle emlakçı, Tapu Müdürü M.A. ile görüştü. Ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği'ne gelen emlakçı, Mudanya İlçe Tapu Müdürü M.A.'nın işlerin hızlandırılması için kendisinden 500 YTL rüşvet istediğini iddia etti. Bunun üzerine polis, M.A.'yı düzenlediği operasyonla, daha önceden seri numaraları alınmış paralarla makamında suçüstü yakaladı.

M.A., emniyetteki sorgulamasının ardından 'Maddi menfaat temin etmek ve rüşvet almak' suçundan Mudanya Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren M.A., nöbetçi mahkemeye sevk edilmeden serbest bırakıldı. Polis gözetiminde sağlık kontrolü için Mudanya Devlet Hastanesi'ne getirilen Tapu Müdürü M.A., gazetecilerin iddiaları hatırlatması üzerine "Komplo, tamamen çirkin bir kompo" demişti.


Bursa'nın Mudanya İlçe Tapu Müdürü, bir emlakçıdan 500 YTL rüşvet aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçede emlakçılık yapan bir kişi, polise başvurarak Mudanya Tapu Müdürü M.A'nın (47), kendisinden bir gayrimenkulün satışıyla ilgili işlemler için 500 YTL rüşvet istediğini öne sürdü.

Parayı vermediği için işlemin uzun süredir yapılmadığını ileri süren emlakçının şikayeti üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, seri numaraları alınmış 500 YTL'yi emlakçıya vererek, tapu müdürüne götürmesini istedi.

Odasında emlakçıdan 500 YTL'yi alan M.A, güvenlik güçlerince suçüstü yakalandı.

Zanlı M.A, sorulamasının ardından ''Haksız Menfaat temini ve Rüşvet Almak'' suçlarından Mudanya Adliyesine sevk edildi.


Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir gayrimenkulün satışıyla ilgili işlemlerin hızlandırılması karşılığında 500 YTL rüşvet aldığı iddia edilen İlçe Tapu Müdürü M.A.(47), "Çirkin bir komplo" dedi.

Edinilen bilgiye göre, ismi açıklanmayan bir emlakçı, bir gayrimenkülün satışıyla ilgili işlemler için resmi yollardan Tapu Müdürlüğü'ne müracaat etti. İşlemlerin yavaş gitmesi nedeniyle emlakçı, Tapu Müdürü M.A. ile görüştü. Ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği'ne gelen emlakçı, Mudanya İlçe Tapu Müdürü M.A.'nın işlerin hızlandırılması için kendisinden 500 YTL rüşvet istediğini söyledi. Bunun üzerine polis, M.A.'yı düzenlediği operasyonla, daha önceden seri numaraları alınmış paralarla makamında suçüstü yakaladı.

M.A., emniyetteki sorgulamasının ardından 'Maddi menfaat temin etmek ve rüşvet almak' suçundan Mudanya Adliyesi'ne sevk edildi. Polis gözetiminde sağlık kontrolü için Mudanya Devlet Hastanesi'ne getirilen Tapu Müdürü M.A.; gazetecilerin iddiaları hatırlatması üzerine "Komplo, tamamen çirkin bir kompo" dedi. M.A.'nın 20 yıllık devlet memuru olduğu ve yaklaşık 3 yıldır Mudanya'da görev yaptığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber