SSK hastalarına göre devlet hastaneleri daha kaliteli

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 01:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastanelerin devir tartışması sürüyor

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devriyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Sağlıkçılar, devir yerine SSK hastanelerinin iyileştirilmesini isterken, SSK hastaları devir kararına sıcak bakıyor.

Sağlıkçılar, SSK hastanalerinin Sağlık Bakanlığı'na devrine karşı. İzmir Tabip Odası yetkilileri bu görüşlerini desteklemek için, yaklaşık bir buçuk yıldır uygulanan ve SSK hastalarının devlet hastanelerinden yararlanmasına olanak tanıyan ortak kullanım anlaşmasını örnek gösteriyor. Onlara göre sadece bu yılın ilk sekiz ayında 25 milyon SSK'lı devlet hastanelerinde tedavi gördü. Bunun karşılığında SSK'ya 800 trilyon liralık fatura çıktı.

Sağlıkçılar, bu faturanın devlet hastanalerine ödenmesi yerine, SSK'nın rehabilitasyonu için kullanılabileceği görüşünde.

İzmir Tabip Odası Başkanı Zeki Gün, ?Devlet hastaneleri bir çözüm olmadı. Faturalara bakmamız gerekiyor. Bu faturalar gerçek mi? Gerçek değil. Bir kamu kurumu, SSK'yı kar aracı olarak görüyor ve faturaların tamamına yakını yüksek faturalar, gerçeğin ötesinde. SSK gerek özel sektör gerekse, Sağlık Bakanlığı tarafından kuşatılmış durumdadır ve kaynakları heba edilmiştir. Trilyonluk fatura, SSK'nın daha iyi hizmet vermesi için iyi bir kaynaktır. SSK'nın kadrosu, Sağlık Bakanlığı'nın kadrosu kadar genişletilebilir, yatak sayısı Bakanlığınkinin oranına kavuşursa halkımız emin olsun ki, Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlardan çok daha farklı, üretken ve verimli bir kurum haline gelirdi diye düşünüyoruz.

?DEVLET HASTANELERİ DAHA KALİTELİ'

Ancak SSK hastanelerinen hizmet alan hastalar, sağlıkçılar gibi düşünmüyor. SSK'lı hastalara göre devlet hastanelerinde hizmet daha kaliteli.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber