Danıştay saldırısı da Ergenekon iddianamesinde

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu hafta sonuna kadar başsavcılığa verilmesi beklenen Ergenekon iddianamesinin 60 sayfası Danıştay suikastiyle ilgili. Burada Osman Yıldırım-Muzaffer Tekin ilişkisine yer verildiği belirtiliyor..

Ergenekon soruşturması ile ilgili iddianamenin, cuma gününe kadar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulacağı öğrenildi. Toplam 40 bölümden oluşan ve 2500 sayfa olması beklenen iddianamenin 60 sayfasında sadece "Danıştay Saldırısı''nın ele alındığı belirtiliyor. İddianamede, ayrıca suikast sonucu öldürülen bazı kişilerin de adının geçtiği öğrenildi. Son operasyonda gözaltına alınarak ve tutuklanmalarına karar verilen ADD Başkanı emekli orgeneral Şener Eruygur, emekli orgeneral Hurşit Tolon ve ATO Başkanı Sinan Aygün ile diğer 7 tutuklu şüphelinin de aralarında bulunduğu kişiler hakkında ise ek iddianame düzenleneceği ifade edildi.

7 SAAT İFADE VERDİ

Bir polis yetkilisine göre, bu belgeler arasında en önemlisi Danıştay saldırısı faillerinden Osman Yıldırım'ın, cinayetin hemen ardından yaptığı telefon konuşmaları. Sincan Cezaevi'nde yeniden sorgulanan ve sorgusu 7 saat süren Yıldırım'ın Ergenekon savcılarına anlattıklarıyla iddianamede Danıştay suikasti ve Cumhuriyet bombalamaları ile Ergenekon arasında bağlantı kuruldu. Olaylarda tetiği çeken Alparslan Arslan'ın da üstü konumunda bulunduğu vurgulanan Yıldırım'ın iddianamedeki ifadesinde Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Muzaffer Tekin'den aldığını söylediği belirtiliyor. Danıştay cinayetinin Ergenekon iddianamesine girmesi, 'Ergenekon ile bağlantısı yok' denilerek karara bağlanan Danıştay suikasti davasında adı geçen Osman Yıldırım'ın telefon kayıtlarının Ergenekon savcılarının dikkatini çekmesi sonucu gerçekleşti.

KRİTİK CEP TELEFONU MESAJI

Osman Yıldırım'ın cinayet günü akşam saatlerinde "Danıştay'da iş takibi yapan arkadaşım" olarak tanıttığı Sinan Berberoğlu isimli şahsa çektiği "Selamün aleyküm. Hesap no: 00 13 0 518 Yapı Kredi Bankası Sultanbeyli şubesi. 5 bin dolar yeterli. Allah senden razı olsun. Allah'ın Aslanları sonsuz" şeklindeki telefon mesajından yola çıkan savcılık Osman Yıldırım'ı kaldığı Sincan Cezaevi'nde yeniden sorguladı. Yıldırım, ifadesinde olaylar arasında bağlantıyı sağlayacak bilgileri verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber