Gümrük vakfı, üst düzey gümrükçülere 28 Megane aldı

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrük Vakfı, üstdüzey gümrük görevlilerine verilmek üzere tanesi 39 milyar lira olan 28 adet Renault Megane 1-6 araba satın aldı

Kamu vakıfları arasında mali gücünün yüksekliği ile bilinen Gümrük Vakfı, Gümrük Müsteşarlığı'nın üstdüzey yöneticilerine 2004 model 1-6 Renault Megane makam arabası aldı. Gümrük müsteşarı, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları ile daire başkanlarına alınan otomobiller dün sahiplerine teslim edildi. Vakfın üstdüzey yöneticilere yaptığı kıyağa diğer gümrük çalışanları tepki gösterdi. Gümrükçüler, Türkiye'de, 10 bin gümrük çalışanının olduğunu, her ay maaşlarından Gümrük Vakfı için para kesildiğini, kendilerinden kesilen paranın makam aracı almak için kullanılmasının haksızlık olduğunu belirttiler. Gümrük Vakfı'nın diğer bir gelirinin de gümrük kapılarından giriş-çıkış yapan kişi ve kurumlara satılan evrak paralarının olduğunu belirten yetkililer üstdüzey yönetime araç alımının bu nedenle yasal olmadığını da sözlerine eklediler.

Öte yandan Kamu Vakıflarını Araştırma Komisyonu, vakıflara yönelik yaptığı araştırmada Gümrük Vakfı ile ilgili çarpıcı sonuçlara ulaştı. Raporun detaylarında yer alan bir cetvelde Gümrük Müsteşarlığı Vakfı'nın 1 trilyona mal ettiği matbu evrakları vatandaşlara 10 kat fazlasına yani 10 trilyona sattığı görülüyor. Aynı vakfın toplam gelirlerinin büyük bir bölümünü yine bu beyanname satışından sağladığı, vatandaşlardan toplanan bu paralarla üyelerinin yararlandığı restoran, kafe, kreş ve konukevlerinin zararlarının karşılandığı tespit edildi. Gümrük Vakfı üyelerinden sadece 336 milyar lira aidat toplarken, üyelerine 667 milyar liralık yardım yaptığı, aynı zamanda da üyelerinin çocuklarına 595 milyar liralık burs verdiği de belirlendi.

Akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber