Genel Kurul'da 'elektrik krizi' tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 16:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan arasında "elektrik krizi" tartışması çıktı. Bakan Güler, Seyhan'a "Elektriğin var mı? Var. Doğalgazın var mı? Var. Kömürün var mı? Var. Üstelik fakir fukaraya da dağıtıyoruz. Daha ne istiyorsun? Bir Enerji Bakanı başka ne yapabilir?" diye seslendi.

TBMM Genel Kurulunda, Elektrik Piyasası Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik öngören ve temel kanun olarak görüşülen yasa tasarısının, 1. Bölümü üzerine, CHP Grubu adına söz alan CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kaynaklarının harekete geçirilmesinde geç kalındığını savundu.

Seyhan, Bakan Güler'in 6 yıldır konuşmalarını tek tek incelediğini ifade ederek, "Ne zaman enerji krizi gündeme gelse, Sayın Bakan 'ya kömür, ya doğalgaz, ya da petrol buldum' diyor" diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan Bakan Güler, devletin kasasından 5 kuruş çıkmadan yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Yanlış yöne giden bir tren vardı. Bu trenin yönünü değiştirmek için önce yayını söktük. Sonra doğru olan yöne çevirdik. Şimdi de tren doğru olan yere gidiyor. Bu nedir? Yenilenebilir enerjidir, yerli kaynaklardır. 'Kömür bulduk' diyoruz. Bulduğumuzu söylemeyelim mi? Biz burada tevazu ile hareket ettikçe üstümüze geliyorsunuz. Türkiye'nin rüzgar enerjisi daha önce 17 megavattı. Bu rüzgarlar eserken neredeydiniz? Bu sular boşa akarken neredeydiniz? En azından bunu kabul edin. Bazıları 'Kriz de kriz' diyor. 'Bir kriz yok' diyoruz. Bazıları, 'Niye kriz çıkmadı' diye beklenti içinde. Ben görevimi yapıyorum. En soğuk kışlar geçirilirken, 34 gün doğalgaz kesilmişken sizi üşütmüyoruz, elektrikleriniz devam ediyor. Bir Enerji Bakanının karnesinde 4 tane ders vardır. Elektriğin var mı? Var. Doğalgazın var mı? Var. Kamürün var mı var. Üstelik fakir fukaraya da dağıtıyoruz. Daha ne istiyorsun? Bir enerji Bakanı Başka ne yapabilir?"

Elektrik kesintileriyle ilgili eleştirileri de yanıtlayan Güler, "Herhangi bir kesinti yok, İnşallah'ta olmayacak. Allah bizi mahcup etmeyecek. 'Kriz var, kriz var' diyerek, olmayan bir krizi ortaya çıkartıyorsunuz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber