Yaralı polisin başına ateş etti!

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıyer'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu yakınında polise yönelik silahlı saldırının görgü tanığı Enis Yılmaz, "Bir araç ileri geri hareket etti. Sonra silah sesleri

duyuldu. Araçtaki 3 kişinin yere düştüğünü gördüm. Polislerden de yerde yatanlar vardı" dedi.

İstinye'deki başkonsolosluğun alt kısmındaki girişinde polise saldırı düzenlenmesine ilişkin bazı görgü tanıkları, basın mensuplarına olayı anlattı.

Görgü tanıklarından Hüseyin Tüzemen, saldırı sırasında başkonsolosluk karşısında oturduğunu belirterek, "Kafede oturuyordum. Birden silah sesleri geldi, yere yattım. Nereden ateş edildiğini görmedim. Korkudan buzdolabının içine girmişim" dedi.

Enis Yılmaz ise görüşme yapmak için başkonsolosluğa gittiğini ifade ederek, şunları anlattı:

"Başkonsoloslukta saat 11.00'de görüşmem vardı. Bir araç ileri geri hareket etti. Sonra silah sesleri duyuldu. Araçtaki 3 kişinin yere düştüğünü gördüm. Polislerden de yerde yatanlar vardı. Daha sonra saldırganlardan biri, içinde bulunduğu araçla olay yerinden uzaklaştı."


İstanbul ABD konsolosluğu önünde çatışma: 3 polis şehit oldu, 3 saldırgan öldü

Şehit polis göreve 15 gün önce başlamış


CNNTurk'e açıklama yapan bir görgü tanığı ise arkadaşıyla otururken aracın yavaşlamasının ve içindekilerin montlu olmasının dikkatlerini çektiklerini söyledi. Bunun üzerine araca dikkatle baktığını söyleyen görgü tanığı, içindekilerin kirli sakallı olduklarını, duran aracın içinde montlarının altına silahlarını gizlediklerini, tabancalarına mermi doldukduklarını gördüğünü, bu kişilerin polis olobileceğini düşünerek bölgeden biraz uzaklaştığını söyledi. Görgü tanığı hemen ardından duyduğu silah sesleri karşısında şoke olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber