Kahraman polis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Temmuz 2008 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na saldırı düzenleyen teröristlerin 3'ünü çatışma esnasında olay yerinde bulunan trafik çekicisinde görevli bir polisin öldürdüğü iddia edildi.

Saldırıda ilk ateş sonucunda 1 polis memurunun şehit edilmesinin ardından kontrol noktasında görevli diğer polislerle saldırganlar arasında çıkan çatışmada, 3 silahlı kişiyi olay yeri yakınında bulunan trafik çekicisinde görevli bir trafik polisinin öldürdüğü öğrenildi.

Saldırıda şehit olan polislerin yaralanıp yere düşmelerine rağmen çatışmaya devam ettikleri belirtildi.

Kurşun geçirmez kulübelerinde kalsalardı şehit olmayacaklardı...

ABD konsolosluğuna saldıran teröristlerle çatışmaya giren iki genç polisin nöbet tuttuğu kulübenin kurşun geçirmez olduğu ortaya çıktı.

Teröristlerin silahlarından çıkan kurşanlar camlarda hasara yol açtı ancak camlar delinmedi.


İstanbul ABD konsolosluğu önünde çatışma: 3 polis şehit oldu, 3 saldırgan öldü

Şehit polis göreve 15 gün önce başlamış

Yaralı polisin başına ateş etti!


Şehit polislerin, kurşun geçirmez kulübelerini siper olarak kullanmak yerine bu kulübeyi terk edip terörislerin daha fazla ilerlemesine ve aralarında vize sırası bekleyen sivilleri de hedef almalarına engel olmak için çatışmaya girdikleri ortaya çıktı. Uzmanlar polislerin bu tercihi yapmaları nedeniyle şehit olduklarını belirtiyor.

Sarıyer'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu yakınında polise yönelik düzenlenen silahlı saldırı ve çıkan çatışmada 3 polis memuru şehit oldu, biri polis memuru 2 kişi de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi


Yaralı polisi hayata döndürmek için çırpındılar!

İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıda yaralanan polis memurunu hayata döndürmek için uzun uğraş verildi.

Saldırının ilk şokunun ardından terörist saldırı püskürtüldükten sonra ABD Başkonsolosluğu'nun önü bir can pazarına dönmüştü.

Çatışmada vurulan yaralılara ambulanslar gelene kadar ilk yardım uygulanmaya çalışıldı. Ölümle yaşam arasındaki çizgide zorlu bir savaş başlamıştı. Sadece saniyeler sürecek bu savaşta arkadaşlarını kurtarmak isteyen polisler canla başla kalp masajı yaptı. Ancak tüm çabalarına karşın arkadaşları adeta ellerinin arasından kayıp şehit oldu.

İstanbul valisi Muammer Güler, 3 polisin öldüğünü 2 polisin de dirseğinden ve bacağından yaralandığını açıklamıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber