10 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 08:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZKÖK KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son günlerdeki dikkat çekici açıklamalarıyla gündeme gelen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök ile öğle yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 12.00)

-SALDIRI SORUŞTURMASI

-İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıya ilişkin Emniyet'in soruşturması sürüyor. Kimlikleri belirlenen saldırganların örgütsel bağlantıları araştırılıyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı ile gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geliyor. (Saat: 10.00)

-Amerikan Konsolosluğu'na yapılan saldırıda şehit olan 3 polis için bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenleniyor. Törenin ardından şehit olan polisler memleketlerine gönderilerek toprağa veriliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programında olmamasına rağmen törene katılması bekleniyor. (Saat: 11.00)

-Saldırıya ilişkin iç ve dış gelişmeler izleniyor.

-TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLLERİ

-TBMM Üstün Hizmet Ödülleri törenle sahipleri veriliyor. Törene TBMM Başkanı Köksal Toptan da katılıyor. (Saat: 10.00)

-TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda RTÜK Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Tasarısı görüşülüyor. (Saat:13.00)

-KOMİSYON TOPLANTILARI

-Milli Eğitim Komisyonu'nda Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı görüşülüyor.

-Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü ile İhracat Genel Müdürü komisyon üyelerine brifing veriyor.

-Çevre Sorunlarını Araştırma Komisyonu, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı'ndan yetkilileri dinliyor.

-Uyuşturucu ve Kaçakçılığı Araştırma Komisyonu, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Vekili Galip Tutar'ı dinliyor.

-Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Senegal Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Zafer Üskül Senegal Millet Meclisi Terk Edilmiş Kimsesiz ve Yetim Çocukların Korunması Komisyonu Başkanı Omar Ndoye ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

(Saat: 11.00/11.00/13.30/15.00/14.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile Genel Müdür Yardımcıları Tayfun Çataltepe ve Ekrem Yener'i kabul ediyor. (Saat: 17.15)

-İMALAT SANAYİİNDE HAZİRAN KAPASİTE KULLANIMI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, imalat sanayiinin kapasite kullanım oranı ve tam kapasiteyle çalışamama nedenlerine ilişkin anketin Haziran ayı sonuçlarını açıklayacak. (Saat: 10.00)

-KESK'İN BASIN TOPLANTISI

-KESK Genel Başkanı Sami Evren yaşanan gelişmelerle ilgili olarak basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-CHP'Lİ ÖYMEN'DEN GÜNLÜK ELEŞTİRİSİ: ?İDDİALAR ASILSIZ?

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen ?darbe günlükleri?nde adının geçmesine tepki gösterdi ve iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

-Örnek'in, günlüklerin kendisine ait olmadığını söylediğini hatırlatan Öymen, ?Bir çok suçlama var. Bütün bunların hukuki boyutunu değerlendireceğiz. Özden Örnek'in açtığı davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz. Benim 40 yılı aşkın zamandan beri tanıdığım askerler arasında yalan söylediği iddia edilen kimseye rastlamadım? diye konuştu.

-ŞENER'İN PARTİSİ İÇİN BÜRO TUTULDU

-Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından parti girişimi hız kazandı. Çalışmaları koordine etmek için Balgat semtinde AKP'nin eski genel merkezi yakınlarında bir büro kiralanırken, genel merkez için yer arayışı da başladı.

-Şener'in kuracağı parti için ismi geçen Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, "Bu konuyla ilgili kimseyle bir görüşmem olmadı" dedi.

-YABANCI SERMAYEDE DENİZ BİTİYOR

-Yılın ilk beş ayında çeşitli sektörlere yönelik olarak gerçekleşen fiili yabancı sermaye girişleri geçen yılın eş dönemine göre yüzde 48 azalarak 5 milyar dolara geriledi.

-Taşınmaz alımları ve kredi kullanımları da dahil toplam 6.1 milyar dolara ulaşan net giriş, geçen yılın aynı dönemindekinin yüzde 45.5 altında kaldı. Geçen yıl beş ayda toplam net 11.1 milyar dolarlık giriş olmuştu.

-TÜRKİYE 100 DOLAR KAZANIP 129 DOLAR HARCADI

-Yılın ilk beş ayında Türkiye'nin döviz giderleri 82.8 milyar doları ithalat faturası olmak üzere toplam 96.2 milyar dolara ulaşırken, ihracat, turizm, taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik gibi tüm alanlardan elde toplam döviz geliri 74.6 milyar dolarda kaldı.

-Toplam döviz geliri sadece ithalat faturasının yüzde 90.1'ini, toplam döviz giderinin ise yüzde 77.6'sını karşılayabildi. Diğer bir deyişle Türkiye her 100 dolarlık döviz gelirine karşılık 129 dolar döviz harcaması yaptı.

-TÜRK TELEKOM GÖRME ENGELLİLER İÇİN ÖZEL KABARTMALI FATURA ÜRETTİ

-Türk Telekom görme engellilere özel kabartmalı telefon faturası uygulamasına geçiyor. Türk Telekom'un, Türkiye'de yaşayan görme engellilere çözüm yolları üretmek, telefon bilgilerini rahatlıkla inceleme ve öğrenmelerini sağlamak amacıyla görme engelliler için özel Türk Telekom fatura bilgisi sistemi oluşturduğu öğrenildi.

-Yeni başlatılan özel telefon faturası uygulamasını sosyal bir sorumluluk projesi olarak değerlendiren Türk Telekom bu hizmeti ücretsiz olarak sunacak.

-OKULLAR ?E-MEB?E AYAK UYDURAMADI

-Milli Eğitim Bakanlığı, e-dönüşüm ve MEB İnternet Erişim Projesi kapsamında Bakanlık uygulamalarını internet ortamına aktarırken, okulların yarısının web sayfasının olmaması e-dönüşüme sekte vurdu.

-EBE VE HEMŞİRELERDEN CEZAEVLERİNE ?ÜST ARAMA? SERVİSİ

-Ebe ve hemşirelerin, Sağlık Bakanlığı'nın yasaklamasına rağmen, çeşitli ilçelerdeki cezaevlerinde üst araması yapmak üzere kaymakamlıklarca görevlendirildiği öğrenildi. Son olarak Kayseri Sarız Kaymakamlığı, yayınladığı bir yazı ile 24 sağlık çalışanını üst araması yapmakla görevlendirdi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber