Memur Sen, memur maaşlarına yapılan yüzde 3.96'lık zamdan memnun değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sen, memur maaşlarına yapılan yüzde 3.96'lık maaş zammından memnun değil. Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Memur, pazar ve mutfak enflasyonuna göre en az yüzde 5 alacaklıdır. Yapılan yüzde 3.96'lık maaş zammına yüzde 5 daha eklenmelidir" dedi.

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, memur maaşlarına yapılan yüzde 3.96'lık maaş zammının memurların ihtiyacını karşılamaktan uzak olduğunu söyledi. Aksu, "Memur maaşları pazar ve mutfak enflasyonu karşısında her geçen gün erimektedir" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun, altı aylık enflasyonu yüzde 6 olarak ilan ettiğini hatırlatan Gündoğdu, "Resmi enflasyon açıklamasının ardından, devlet memurları ve sözleşmeli maaşlarında 15 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yüzde 3.96 zam yapılacağı açıklandı. Ancak açıklanan maaş ve enflasyon zammı, pazar ve mutfak enflasyonu ile örtüşmemektedir" dedi.

Altı aylık mercimek fiyatındaki artış yüzde 80'i geçerken, prinç ve bulgurda yüzde 50'ye yaklaştığına dikkat çeken Gündoğdu, "Ayçiçek yağı fiyatı yüzde 48, tavuk eti fiyatı yüzde 30 zamlandı. En çok tüketilen ekmeğe altı aylık artış yüzde 26, makarnada yüzde 20, su fiyatları yüzde 15, koyun eti yüzde 12, şeker fiyatı yüzde 11 arttı" dedi.

Memur maaş artışlarında enflsayon rakamlarının baz alınması gerektiğini kaydeden Gündoğdu, şöyle devam etti:

"10 YTL olan taban aylığı artışı ve 20 YTL olan denge tazminatı ile birlikte memur maaşlarında üyzde 5.2 artış olmuştu. Bu durumda hükümet altı aylık dönemde enflasyon genel seviyesinin yüzde 6 arttığını söyleyerek memur maaşlarında yüzde 3.96 artış olacağını açıkladı. Bu gerçekçi değildir. Çünkü taban aylığı ve denge tazminatı düşük ücretlerde iyileştirmeye, ücretler arasındaki makasın daralmasına yönelik bir düzenlemedir."

Hükümetin öngördüğü, hedeflenen enflasyonun tutmadığını vurgulayan Gündoğdu, "Alt ve orta grup kesminin harcamaları ve pazardaki eflasyon dikkate alınırsa, açıklanan maaş zammı çok düşük kalmış, memur ve sözleşmelileri mutlu etmemiştir. Memur pazar ve mutfak enflasyonuna göre en az yüzde 5 alacaktır. Yapılan yüzde 3.96'lık maaş zammına yüzde 5 daha eklenmelidir" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber