Eğitim-Sen: 190 bin engelli çocuğun eğitim hakkı elinden alınıyor

Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 23:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, engellilerin eğitim ve rehabilitasyon hakkıyla ilgili yasa tasarısının TBMM gündeminde olduğunu hatırlattı ve ?Yasa tasarıyla özel eğitim ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanma şansına sahip 190 bin engelli çocuğun eğitim hakkı resmen elinden alınmak istenmektedir? dedi.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, engellilerin eğitim ve rehabilitasyon hakkıyla ilgili yasa tasarısının yasalaşması halinde ortaya çıkacak sorunlara dikkat çekti. Bozgeyik, tasarının yasallaşması halinde engelli çocuklara devlet tarafından verilen ekonomik desteğin sonlandırılacağını, evlerinden çıkarak bir anlamda sosyalleşmesi sağlanan engelli çocukların tekrar evlerine dönüp kapalı kapılar ardında kalmalarına neden olacağını belirtti.

Bozgeyik, dünyada 600 milyon, ülkemizde ise 8 milyonun üzerinde engellinin bulunduğunu belirterek, Türkiye'de bulunan engelli insanların büyük bir bölümünün özel eğitim hakkından yararlanamadığını kaydetti. Bozgeyik, engellilerle ilgili düzenlemenin Meclis gündemine taşınmasının düşündürücü olduğunu vurgularken, engellilerin eğitimiyle ilgili kısıtlama yapmayı değil, onların toplumsal yaşam alanlarında yeni düzenlemelerin gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber