Hastane ihmali kol kestirdi iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 16:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Oral ailesi Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan iğneden sonra çocuklarının kolunun kangren olup sonrasında kesildiğini ileri sürerek, hastane ve personeli hakkında davacı oldu. Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Leyla Oral'ın annesi Yüksel Oral, 2 yaşındaki kızı Leyla'nın kalçasında şişkinlik görünce Kızıltepe Devlet Hastanesi ve ardından Mardin Devlet Hastanesine götürdüğünü söyledi.

Çocuğun kalçasında kötü huylu bir tümör tespit edilmesi üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesine sevk edildiklerini anlatan Oral, burada yapılan ameliyatla tümörün alındığını, ancak sonraki tedavi sırasında yapılan iğne ile çocuğunun kolunu kaybettiğini ileri sürdü.

Oral, şöyle dedi:

''Kızım ameliyat olduktan sonra normal tedavisi yapılmaya başlandı. Bu tedavi sırasında bir hemşire kızımın koluna kelebek takmak istedi, ancak defalarca denemesine rağmen yapamadı. O kadar uğraştı ki iki yatak çarşafını kan içinde bıraktı. Ondan sonra Leyla'nın sol kolu şişerek morarmaya başladı. Bunu doktorlara söylediğimde önemsemeyerek 'bir şey olmaz, geçer' dediler. Üstelediğimde beni azarladılar. Kızımın kolu morardıktan 3 gün sonra ise 'Kangren olmuş hemen keselim' dediler. Bunun üzerine çocuğumuzu alarak Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdük. Orada 3 ameliyat yapıldı. Gerçekten çok çaba harcadılar, ancak çok uğraşmalarına rağmen kolu kesmek zorunda kaldılar.''

Anne Yüksel Oral, 2 yaşındaki Leyla'nın haftalardır yaşadıklarından sonra yabancı birini görür görmez ağlamaya başladığını belirterek, ''Çocuğum çok acı çekti, buna sebep olanlar cezasız kalmasın. Bundan sonra da çocuğumuzu ayda bir kez Ankara'ya götürmek zorundayız. Ancak bunu yapacak maddi imkana sahip değiliz. Tedavi için yardıma ihtiyacımız var'' dedi.

Leyla Oral'ın dayısı Mehmet Ata Salman da, ''Ablamın üzerine titreyerek büyüttüğü Leyla, bu yaşta başkalarının hatasının kurbanı oldu. İnsan hayatına önem vermedikleri için bir çocuğun kolunun kesilmesine sebep olanların cezalandırılmasını istiyoruz. Suçluların cezalandırılması için DÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili personel hakkında davacı olduk'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber