Gelir İdaresinde bürokratlar devre dışı kaldı

Haber Giriş : 29 Ekim 2004 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Para Fonu ( IMF ), Gelir İdaresi Reformu'nu yakın takibe aldı. IMF Türkiye Masası Şefi Rıza Moghadam, Türkiye'den ayrılmadan bir gün önce, son kez Maliye Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek Gelir İdaresi Reformu'ndaki sıkıntıyı anlamaya çalıştı. Geçen pazartesi akşam saatlerinde Gelirler Genel Müdürlüğü'nde bürokratlarla bir araya gelen Moghadam' ın Gelir İdaresi Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin yasal düzenlemenin neden hala Başbakanlık'ta beklediğini sorarak " sıkıntımı var, niye bu kadar bekliyor ? " dediği öğrenildi.

Bürokratların ise yasal düzenlemenin Kamu Yönetimi Reformu açısından Başbakanlıkta incelendiğini, yakında çözüme ulaşılacağını söylediği ve büyük bir problem olmadığını ifade ettiği bildirildi.

Bu aşamadan sonra Maliye Bakanlığı bürokratları ile Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer' in anlaşamadığı görüldü ve bürokratlar devreden çıkarıldı.Şimdi Gelir İdaresi Taslağının kaderinin ne olacağına siyasiler karar verecek.

Bürokratlar anlaşamadı

Başbakanlık Gelir İdaresi Başkanlığında başkan yardımcısı sayısının 3'e inmesinde, Maliye ise başkan yardımcılığı sayısının kendi taslaklarında olduğu gibi 5 olarak kalmasında ısrar etti. Ayrıca özlük haklarının iyileştirilmesine de Başbakanlık karşı çıktı ve Devlet Personel Reformunun beklenmesini istedi.Bürokrasinin anlaşamadığı görülünce dün itibari ile siyasiler devreye girdi ve bürokratlara, " devreden çıktınız " denildi.

Unakıtan ve Babacan orta yol bulacak

Artık Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Devlet Bakanı Ali Babacanın devreye girerek orta yol bulmaya çalışacağı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' ada durumun anlatılacağı belirtildi. Unakıtan dün Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2005 Mali Yılı Bütçe Tasarısı'nın sunuş konuşmasında, Gelirler Genel Müdürlüğü'nün yeniden yapılandırılmasını düzenleyen tasarının önümüzdeki günlerde Komisyon'a arz edileceğini bildirdi.

Referans Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber