Arınç: Şener başarısız olmaya mahkum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, eski Başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener'in istifasıyla AK Parti'nin kayba uğradığını belirterek, "Aldığı karar eğer yeni bir oluşum meydana getirmekse bu başarısız olmaya mahkum bir girişimdir" dedi.

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nda Hafızlar ve Mevlidhanlar Kültür ve Sanat Şöleni'ne katılan Bülent Arınç, Şener'in AK Parti'den istifasına iki ayrı sebeple üzüldüğünü ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

"Üzüntüm, AK Parti, Sayın Şener'in istifası ile bir kayba uğramıştır. Keşke kalsaydı, keşke o bilgi birikimini AK Parti'de paylaşabilseydi. AK Parti, bundan kazançlı çıkardı. Sayın Şener de Başbakan Yardımcılığı yaptığı bir partide bütün gücünü emeğini vermek suretiyle Türk siyasetine katkı sağlardı. İkinci üzüntüm ise kendisi içindir. Çünkü aldığı karar eğer yeni bir parti, yeni bir siyasi oluşum meydana getirmekse bunun sonucunu şimdiden görebiliyoruz. Bu başarısız olmaya mahkum bir girişimdir. Çünkü Türkiye'de AK Parti var, AK Parti'nin gücü var, arkasında 20 milyona yakın halkın desteği var."

AK Parti'de bir siyaset, lider boşluğunun bulunmadığını söyleyen Arınç, bu parti varken kurulacak hiçbir siyasi oluşumun, partinin başarılı olma şansının olmadığını savundu.

Bülent Arınç, partisinin yerel seçimlerden de büyük bir başarı ile çıkacağını, kamuoyu yoklamalarının yine yüzde 50'lere yaklaşan bir desteği gösterdiğini, İzmir ve Tunceli dahil belediye başkanlıklarını partisinin kazanacağını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber