Bu hafta hava nasıl? / Haritalı

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 13 Temmuz 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklıklar bugün de değişiklik göstermiyor, ülkenin doğusunda, batısına oranla sıcaklık çok daha yüksek. Yeni haftayla birlikte ise yeni bir sıcak hava dalgası gelerek sıcaklığı aşırı yükseltecek.

- İstanbul, en serin kentlerden biri, poyraz yarın hızını biraz azaltsada yine sert esecek. Bu hafta ise İstanbul'u çok daha sıcak günler bekliyor. Ankara güneşli, sıcaklık temmuz ayı ortalama değerinin sadece 2-3 derece üzerinde, ancak çarşamba günü hava çok sıcak olacak. İzmir'lilere rüzgar bugün de serinlik verecek, ancak yeni haftada özellikle salı günü sıcaklıkda aşırı artış bekleniyor. Bursa sıcak, Adana'nın bazı semtlerinde hafif yağmur olabilir, hava çok bunaltıcı. Gölgede İstanbul 30, Ankara 31, İzmir ve Adana, Bursa 32 derece.

Marmara bölgesi diğer bölgelerden daha serin, poyraz gündüz saatlerinde sert esecek. Önümüzdeki hafta ise sıcaklıkda hızlı yükselme bekleniyor, 35 dereceyi geçecek. Bugün Edirne 32, Çanakkale 31 ve Sakarya 30 derece

İç Anadolu'da hava genelde açık, sıcaklık fazla değişmiyor. Bu bölgede de özellikle salı gününden itibaren temmuz ayı başından bu yanaki en yüksek sıcaklıklar görülecek. Konya ve Eskişehir 30, Sivas 29 derece.

Ege bölgesinde kareyel çeşmeden bodrum kıyıları boyunca yine çok sert esecek. Gölgede rüzgar serinlik veriyor olsada, güneşin altında hissedilen sıcaklık 40 dereceyi buluyor. Pazartesi günü yeni bir sıcak hava dalgası etkili olmaya başlayacak, salı günü sıcaklık 4-5 derece daha artacak. Bugün ise Denizli ve Muğla 35, Kütahya 31 derece.

Akdeniz bölgesinde bulutlanma biraz artabilir, iç kesimlerde çok hafif yaz yağmuru olasılığı var. Bölgede nem oranı yüksek, hissedilen sıcaklık gölgede dahi 45 dereceyi buluyor.Salı günü sıcaklık bugünkü değerinden 3-4 derece daha yüksek olacak. Güneydoğu Anadolu'da özellikle Şanlıurfada sıcaklık 45 dereceye yaklaşıyor, ama nem oranı yüzde 15'in altında. Antalya 36, Diyarbakır 42 derece.

Doğu Anadolu'da çok yüksek olan sıcaklıkda, sonraki günlerde de belirğin bir düşüş olmayacak, bölgenin en nemli yeri Van'da hissedilen sıcaklık 36 dereceyi buluyor. Erzurum-Kars arasında yarın da yaz yağmuru görülebilir, rüzgar da ara ara sert esiyor. Erzurum 28, Malatya 37, Van 28 derece

Karadeniz bölgesinde güneş görülüyor, sıcaklık bugünlerde iyice yükseldi. Bölgedeki yaylalarda hava serin ama, kıyılarda yüksek nem oranı ve iyice yükselen sıcaklık çok bunaltıyor. Trabzon-Rize-Artvin arasında kısa süreli yağmurlar olabilecek. Trabzon 27, Samsun 28, Bolu 29 derece.






Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber