Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcak hava dalgası Türkiye'nin batısında etkili olmaya başladı, yarın ise etkisini daha da artıracak. Çarşamba günü aşırı sıcaklıklar iç ve doğu kesimlere ilerlerlerken, batıda sıcaklık yeniden ortalama değerlerine doğru inecek.

- İstanbul bu iki günü çok sıcak geçirecek. Poyraz ara ara sert esiyor, yarın 35 dereceye çıkacak sıcaklığın yanısıra rüzgar da hafif eseceğinden hava çok daha bunaltıcı olacak. Güneşte uzun süre kalınmamalı. Çarşamba günü hafif yağmur ihtimali var. Ankara güneşli, sıcaklık artıyor, çarşamba günü ise çok daha sıcak geçecek. İzmir'de bugün de kıyılarda rüzgar sert, yarın ise hafifliyor. Yarın sıcaklık da 37 dereceye çıkacağından, yaşanacak çok bunaltıcı havaya karşı dikkatli olunmalı. Adana nemli ve çok sıcak. Gölgede İstanbul 33, Ankara 32, İzmir 36, Bursa 33, Adana 35 derece.

Marmara Bölgesi bu iki gün sıcak hava dalgasının etkisinde kalacak. Yarın sıcaklık 35 dereceyi geçerken, rüzgar da hafif eseceği için hava çok daha bunaltıcı olacak, mümkün oldukça güneşe çıkılmamalı. Çarşamba günü sıcaklık ortlama değerlerine dönerken, hafif yaz yağmurları da görülebilir. Bugün Edirne 34, Çanakkale 32, Sakarya 33 derece.

İç Anadolu'da bugün Sivas'ta hafif yağmur görülebilir. Bu kesimde hava serin, yarın etkili olacak sıcak hava dalgası sıcaklıkları hızla yükseltecek. Özellikle çarşamba günü temmuz ayı başından bu yanaki en yüksek sıcaklıklar yaşanacak. Bugün Konya 31, Eskişehir 33, Sivas 26 derece.

Ege Bölgesi bugün sıcak hava dalgasının etkisine girdi. Kıyılarda bugün de rügzar sert esiyor, yarın sıcaklık daha da artarak Denizli, Aydın çevrelerinde 40 dereceyi görecek. Yarın rüzgar da zayıf eseceğinden yaşanacak bunaltıcı hava koşullarına karşı dikkatli olunmalı. Çarşamba günü rüzgar yine çok sert, açıklarda ise kuvvetli esecek. Bugün Denizli 39, Muğla 36, Kütahya 33 derece.

Akdeniz Bölgesi yarın ve çarşamba günü çok daha sıcak olacak. Bölgede nem oranı da fazla, hissedilen sıcaklık gölgede dahi 45 dereceyi buluyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi sıcak hava dalgasından çarşamba günü etkilenmeye başlayacak ve aşırı sıcaklar hafta sonuna kadar sürecek. Antalya ve Diyarbakır 38 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklıklar yüksek, bugün Erzincan, Erzurum ve Kars çevrelerinde yaz yağmurları görülebilir. Yarın yağmurlar beraberinde bölgede sıcaklık 3-4 derece azalsa da çarşambadan itibaren hızla artacak. Erzurum 29, Malatya 33, Van 29 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde bugün Sinop-Samsun ve Rize-Artvin çevrelerinde yaşanacak yağmurlar havayı biraz serinletse de Bolu'da sıcaklık 32 dereceyi buluyor. Yarından itibaren sıcaklıklar tüm bölgede artacak. Trabzon 28, Samsun 25, Bolu 32 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber