Başbakan Erdoğan: Savcı millet adına karar verir, biz savcıyız

Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP GRUP TOPLANTISI (1) BAŞBAKAN ERDOĞAN: "SAVCI MİLLET ADINA KARAR VERİR, BİZ SAVCIYIZ"

-Başbakan Erdoğan, Ergenekon soruşturmasına ilişkin CHP'nin tutumunu eleştirdi. Erdoğan, "Kim kimlerin avukatlığına soyunmuş veya kimler kimlerin avukatlığına soyunmuş bu çok önemli. Biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken bize de savcılık görevini sağolsun yine onlar veriyor. Bu da güzel bir şey. Niye? Savcı millet adına vardır, iddia makamı millet adına ordadır ve biz de millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanını gayreti içerisindeyiz. Eğer bu anlamda savcılıksa evet savcıyız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon soruşturmasına yönelik CHP'nin tutumunu eleştirdi ve ?Kim kimlerin avukatlığına soyunmuş veya kimler kimlerin avukatlığına soyunmuş bu çok önemli. Biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken bize de savcılık görevini sağolsun yine onlar veriyor. Bu da güzel bir şey. Niye? Savcı millet adına vardır, iddia makamı millet adına ordadır ve biz de millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanını gayreti içerisindeyiz. Eğer bu anlamda savcılıksa evet savcıyız" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu ve son gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan, AKP kadrolarının milletle olan birlikteliğini bozmak isteyenlerin her şeyden önce kendi sorunlarını ve millet nezdinde düştükleri büyük meşruiyet krizini gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. Erdoğan, ?Meşruiyet krizinden kurtulmak için yanlış üstüne yanlış yapanlar, bu ülkenin bahtını açan, ufkunu ağartan Ak Parti'ye kara çalmaya çalışarak, aralarındaki mesafeyi sürekli olarak her gün daha da fazlasıyla açtıklarının farkına varamıyorlar? dedi.

-?TÜRKİYE MASKELERİNDEN ARINDIKÇA ŞAHLANACAKTIR?-

Başbakan Erdoğan, bütün eylemlerinin, fiillerinin ve icraatlarının milletin ?şaşmaz terazisinde? tartıldığını söyleyerek, gerilimi artırma çabalarının boşa çıktığını ifade etti. ?Ülkemizin güven istikrarını değil sadece belli bir zümrenin siyasi menfaatlerini düşünerek hareket edenler maskeleriyle birlikte deşifre oluyorlar? diye konuşan Erdoğan, Türkiye'nin ağırlıklarından kurtuldukça ve maskelerinden arındıkça şahlanışını kimsenin durduramayacağını söyledi.

İstanbul'da ABD Başkonsolosluğuna yönelik saldırıyı da değerlendiren Erdoğan, saldırıyı ?huzur ve istikrara yönelik alçak bir saldırı? olarak nitelendirdi. Erdoğan, olayda şehit düşen polislere rahmet dileyerek, ?Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren o karanlık eller karanlık senaryoları içerisinde boğuldular. Biz birlik ve beraberliğimizi kurduğumuz süre bu tür terörist eylemler akamete uğramaya mahkum olacaktır? dedi.

-İFTİRA KAMPANYASININ FİGÜRLERİ-

Konuşmasında siyaset kurumunun önemine de değinen Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

?Dünya nezdinde Türkiye'yi küçük düşürmek için kasıtlı bir hesap içinde olarak Türkiye'den dünyaya bir kaos fotoğrafı vererek, bu yolla kendilerine alan açılacağını düşünüyorlarsa bilsinler ki büyük bir hüsran içindeler. Ak Parti'yi uluslararası güçlerle işbirliği halinde gösterme gayreti içinde olanlar sadece bir iftira kampanyasının figüranlarıdır, bunu da gayet iyi bilsinler? dedi.

?Vicdan sahibi olan hiç kimse Türkiye'nin karanlık koridorlara dönmesine göz yummayacak ve izin vermeyecektir? diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

?İçinden geçtiğimiz süreçte siyasi aktörlerin temel görevleri demokratik siyaseti savunmak ve siyasetin imkanlarını genişletmek ve büyütmektir. Siyaseti ve siyasetçiyi değersiz kılma gayreti içerisinde olanlar şunu bilmelidirler ki siyaseti gerçek manada savunanlar bunlar karşısında suskun kalmayacaktır. Siyaseti, erdemli bir faaliyet, saygın bir hizmet vesilesi olarak hep birlikte muhafaza etmeliyiz bundan asla taviz veremeyiz.?

Her fırsatta kurumların yıpratılmaması gerektiğini ifade edenlerin siyaset kurumuna yönelik yıpratmalara sessiz kalmaması gerektiğini kaydeden Erdoğan, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla yaşatılması için en az diğer kurumsal yapılar kadar hassasiyet göstermek gerektiğini söyledi.

-?ÖZELEŞTİRİ YAPALIM AMA??-

Başbakan Erdoğan, ?Soruyorum sizlere 50-60 yıl kesintisiz yaşayan partilerin bulunmadığı bir ülkede siyaset nasıl kurumsallaşabilir?? diye sorarak, ?Kendi siyasi tarihimize bakalım, Siyaset kurumsallaşmadın demokrasi nasıl kurumsallaşacak? Buna bir dikkat edin. Bu konuda özeleştiri yapalım ama bu özeleştiriyi sadece siyasetin içerisinde olanlar değil siyasetin dışında olanlar da yapmalıdır. Çünkü onlar da siyasetin en direk birer uzvudur, en direk mensubudur. Sadece seçilenler değil seçenler de siyasetin bir aktörüdür. Bunu böyle bilmeliyiz. Siyaset bu konuda bir bütündür. Bunu birbirinden ayıramayız? diye konuştu.

-BİZ SAVCIYIZ-

Erdoğan konuşmasında isin vermeden Ergenekon soruşturmasına ve CHP'nin bu soruşturmaya yönelik tutumunu da eleştirdi. Erdoğan, şöyle dedi:

?Ana muhalefet partisinin lider ve sözcülerinin son günlerdeki gayretkeşliğini tarih kaydetmiştir. Millet bunları da kaydetmiştir. Hukuki süreç henüz işlerken, demokratik siyasi sürece darbe vurma iddiasıyla soruşturulan illegal yapıların avukatlığına soyunmak ancak demokratik hukuk devleti anlayışına inancı zayıf olan bir siyasi anlayışın kalkışabileceği bir iştir. Bu tür siyasetçilerin ve böyle bir siyaset tarzının siyasete verdiği zararı, demokrasiye verdiği zararı, hukuka verdiği zararı herhalde başka kimse veremez. İktidarı yıpratmak uğruna bindiği dalı kesen, içinde bulunduğu gemiyi batırmaya çalışan siyasetçi tipi bu millete ne verebilir. Bunların bu millete verebileceği bir şey var mı? Demokrasi hukuk anayasal düzen hepimiz için olmazsa olmaz varlık zeminidir. İşte bu noktada milletimizle birlikte aynı çizgideyiz. Çünkü kim kimlerin avukatlığına soyunmuş veya kimler kimlerin avukatlığına soyunmuş bu çok önemli. Ve biz kendimize hiçbir vasıf tayin etmemişken bize de savcılık görevini sağolsun yine onlar veriyor. Bu da güzel bir şey. niye Savcı millet adına vardır. İddia makamı millet adına oradadır ve biz de millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanını gayreti içerisindeyiz eğer bu anlamda savcılıksa evet savcıyız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber