TEDAŞ'a borcunu ödemeyen köyler susuz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'in Araban ilçesine 3 köy TEDAŞ'a olan borçlarını ödeyemeyince susuz kaldı. Yaylacık, Sarıkaya ve Emirhaydar köyü halkı içme suyu ihtiyaçlarını pınarlardan karşılıyor. At ve eşekler su taşıyan köylüler, bir an önce suya kavuşmak istiyor.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Tetirli köyü içme suyu grubundan Araban'ın, Yaylacık, Sarıkaya ve Emirhaydar köylerine verilen içme suyu tesisinin TEDAŞ'a olan elektrik borçları nedeniyle suları kesilen köylüler, 40-45 derece sıcağın altında at ve eşek sırtında su taşıyor.

Yaylacık köyünden Hacı Okumuş, 3 köye 15 günden beri su verilmediğini söyledi. Aşırı sıcakların yaşandığı bugünlerde susuz kaldıklarını belirten Okumuş, köylülerin Yaylacık köyü yakınlarındaki Kozlu mevkiinde bulunan pınardan su taşıdığını ifade etti.

At ve eşeklere su bidonlarını yükleyerek kilometrelerce uzaklardaki pınarda birer ikişer bidon su taşıdıklarını kaydeden Okumuş, sıkıntının çözüme kavuşması için yetkililerden destek beklediklerini dile getirdi.

Okumuş, "Yetkilileri, Yaylacık köyüne davet ediyorum. Köyümüze gelip köylü vatandaşların su çilesini yerinde görsünler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber