Prim borçlarını yapılandırma 28 Temmuz'da bitiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 10:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) prim borcu olan işveren, Bağ-Kur, Belediye ve SSK'lı üyelerin yeniden yapılandırılma başvurularının 28 Temmuz Pazartesi günü mesai bitimi sona ereceği bildirildi.

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol işveren, Bağ-Kur, işçi ve belediye ile kamu kurumları borçlarının yeniden yapılandırılması ve taksitlendirilmesiyle ilgili son başvuru tarihinin 28 Temmuz Pazartesi olduğunu belirtti. SGK'ya taksitlendirme yapmak isteyenlerin başvurularını son güne bırakmamalarını isteyen Erol, son başvuru tarihinden önceki hafta tatili olan 26-27 Temmuz Cumartesi ve Pazar günleri de SGK İl Müdürlüğünün açık olacağını söyledi.

SGK alacaklarının yapılandırılması amacıyla belirlenen 28 Temmuz 2008 son başvuru tarihinin, yasa gereği bir daha uzatılmayacağını ve borçların yeniden yapılandırılmayacağını anlatan Erol, "SGK'ya borcu bulunan işveren, Bağ-Kur ve SSK sigortalıları ile belediyeler ve kamu kurumlarının borçlarının yeniden yapılandırılması ve taksitlendirme başvurusu 28 Temmuz 2008'de sona eriyor. Artık bu sürenin uzatılması ve borçların yeniden yapılandırılması mümkün değil. Çünkü 5458 Sayılı Kanuna göre, yeniden yapılandırma ve süre uzatımı konusunda Bakanlar Kuruluna yetki verilmemiş. Bu nedenle 28 Temmuz, borçlular için son şans. Borçlu işveren, Bağ-Kur ve SSK'lı üyelerin başvurularını son güne bırakmasınlar"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber