Eğitim İş'ten takdir puanı başvurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim İş İstanbul Valiliğine Takdir Puanları İçin Başvurdu

Eğitim İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanlığı son zamanlarda tartışma yaratan Kaymakamlar tarafından verilen Takdir Puanlarının hukuken geçersiz olduğunu ve Müdür yardımcılığı başvurularında kabul edilmemesi gerektiğini vurgulayan bir dilekçeyle İstanbul Valiliğine başvuruda bulundu. Bizzat bakanlığın kendisi tarafından hazırlanan yönetmelik eki Ek-2 ye göre puan olarak değerlendirilmesi mümkün olmayan konuda haksız ve yanlış uygulama yapılmaması talep edildi.

İŞTE EĞİTİM İŞ'İN TALEBİ

VALİLİK MAKAMINA/ İSTANBUL

24.04.2008 tarih ve 26856 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ?Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Yöneticileri Yönetmeliği? ekindeki Yönetici Değerlendirme Formu Ek-2 de yer alan ödüller bölümünde Takdir Belgesini ifade eden satırda ?Atamaya Yetkili Amirlerce Verilmiş Olan Her Takdir Belgesi için ? ibaresi yer almaktadır.

Bu konu Sayın Valimiz Muammer GÜLER Başkanlığında kaymakamların katılımıyla 6 mayıs 2008 tarihinde düzenlenen ?İstanbul Valiliği Mayıs Ayı Kaymakamlar Toplantısında? da gündeme gelmiş ve karar metninde;

"Madde 12--- 24.04.2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?Milli Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği' ekinde yer alan EK-2 Yönetici Değerlendirme Formu'nun ?Ödül' bölümünde ?Atamaya Yetkili Makamca Verilmiş Olan Her Takdir Belgesi İçin 5 Puan verileceği' belirtilmektedir.

Buna Mukabil Kasım 1999 tarih ve 2506 sayılı ?Milli Eğitim Bakanlığı Personeline Takdir ve Teşekkür Verilmesine İlişkin Yönerge? de Kaymakamların takdir verme yetkisi bulunmaktadır. Ancak Kaymakamlarca verilen bu belgeler ?Milli Eğitim Bakanlığı Yöneticileri Yönetmeliği' ekinde yer alan EK-2 Yönetici Değerlendirme Formu'nda bahis konusu edilen ?Ödül' kapsamında kabul görmediğinden Kaymakamların verdiği Takdir Belgelerinin bir puan değeri de bulunmamaktadır. Ancak aynı bölümde bulunan Her Teşekkür Belgesi için hükmünde, Takdir Belgesinde Olduğu gibi Atamaya Yetkili Anlamında kısıtlama olmadığından Kaymakamların verdiği Teşekkür Belgelerinin yönetmelik kapsamında değeri bulunmaktadır.

Milli Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliği ekinde yer alan EK-2 ?Yönetici Değerlendirme Formu'nda gerekli düzeltmelerin yapılması için konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na görüş bildirilmesi?"

Şeklinde yer almıştır.

Bilindiği üzere;

3797 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun'un Atama ve yer değiştirme başlıklı 61.maddesi "Madde 61 - (Değişik: 3/4/1998 - 4359/11 md.)

23/4/1981 tarihli ve 2451 sayılı Kanun hükümleri dışında kalan memurların atamaları Bakan tarafından yapılır.Bakan, gerekli gördüğü hallerde atama yetkisini merkez teşkilatında alt kademelere, illerde valilere devredebilir."

Şeklinde olup Sayın Kaymakamlarımız tarafından verilen Takdir Belgelerinin valilik makamının 30.06.2008 tarih ve 68657 sayılı yazı üzerine yapılan duyuru neticesinde başlatılan Münhal Müdür Yardımcılığı Başvurularında bu belgelerin puan olarak değerlendirilmesi mümkün değildir.

Başvurular İLSİS üzerinden alınmaktadır. İLSİS üzerinde yaptığımız incelemede Kaymakamlık makamınca verilen takdir belgelerinin sistem tarafından ayırt edilmediği ve puan olarak değerlendirildiği sendikamızca tespit edilmiştir.

Başvuruların İLSİS üzerinden alınması gibi bir zorunluluk bulunmamakla beraber Sendikamız Genel Merkezince yargıya taşınan yönetmeliğin yargı aşamasında olduğunu da hatırlatmak isteriz.

Yukarıda açıklanan nedenlerle valiliğimizce yapılan kaymakamlar toplantısında da karar geçen bu belgelerin puan olarak değerlendirilemeyeceği hususuna rağmen İstanbul İlinde yapılacak Müdür Yardımcılığı atamalarında Kaymakamlık makamlarınca verilen Takdir Belgelerinin puan olarak değerlendirilmesi halinde hukuki sonuçlar doğacaktır.

Sendikamızın konunun takipçisi olacağını bilgilerinize sunar; konu ile ilgili olarak valiliğinizce yapılacak uygulamanın şube başkanlığımıza bildirilmesini arz ederiz.

Eğitim-iş İstanbul 1 Nolu Şube

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber