Bakanlık: Öcalan'ın saçları kendi isteği ve tarifiyle kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, Abdullah Öcalan'ın ''kendi isteği dışında saçlarının kazıtıldığı'' iddialarının gerçek dışı olduğu belirtilerek, ''Öcalan'ın, kendi isteğiyle tıraş olduğu ve saçlarının kendi tarifi doğrultusunda kesildiği''ni açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Öcalan'ın saçlarının "kendi isteği olmadan kazıtıldığı" yönünde bazı basın yayın organlarında haberler yer aldığı hatırlatıldı.

Haberler üzerine Adalet Bakanlığı'nın, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin bilgi istediği belirtilen açıklamada, "İddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı Başsavcılık tarafından incelenerek Bakanlığımıza bilgi verilmiştir. Buna göre hükümlü Öcalan, avukat görüş odasında cezaevi iç görevlisi tarafından tıraş edilmiş ve bu sırada ikinci bir görevli de odada hazır bulunmuştur" denildi.

Açıklamada, "Hükümlü, kendi isteğiyle tıraş olmuş ve saçlarının kendi tarifi doğrultusunda kesilmesinin ardından görevlilere teşekkür etmiştir. Yapılan inceleme sonucunda, hükümlü Abdullah Öcalan'ın kendi isteği olmadan tıraş edildiği şeklindeki söylenti ve haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır" ifadesi yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber