Bankaların cepten kredi mesajları bırktırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu, bazı bankalardan işadamlarının cep telefonlarına gönderilen kredi teşvik mesajlarının rahatsızlık verici boyutlara ulaştığını söyledi.

Çopuroğlu, yaptığı açıklamada, ABD'deki emlak krizi ve Ak Parti'ye açılan kapatma davası nedeniyle piyasaların para dolaşımı sıkıntısı yaşadığını belirterek, yaşanan durgunluk nedeniyle bankaların, biriken mevduatlarını eritmek amacıyla kısa mesajla özendirme çalışması yürüttüğünü ifade etti. Çalışma çerçevesinde gün içinde işadamlarına kredi kampanyalarını tanıtan onlarca mesaj gönderildiğini anlatan Çopuroğlu, uygulanan yöntemin insanları rahatsız edici boyutlara ulaştığını dile getirdi. Çopuroğlu, "Gün geçmiyor ki insanların cep telefonlarına kredi kullanımını özendirici SMS gelmesin. Eğer bir işadamının krediye ihtiyacı varsa bu krediyi, hükümetin yeni istihdam paketinde açıkladığı '1000+1000 KOBİ Destek Cansuyu Kredi' desteğinden rahatlıkla karşılayabilir. Bunun yanında eğer bir üretim alanında faaliyet gösteriyorsanız KOSGEB kanalıyla da istediğiniz kredi oranını faizsiz olarak uzun vadede geri ödemek suretiyle elde etmeniz mümkün." dedi.

Şaban Çopuroğlu, yaşanan bütün zorluklara rağmen sanayicileri üretime ve yatırıma davet ederek, piyasalarda oluşturulan olumsuzluk havasının dağıtılması gerektiğini söyledi. Ticaretin her dönem zor ve riskli bir iş olduğuna dikkat çeken Çopuroğlu, üretim yapan firmaların Türkiye ve dünya piyasalarında önünün açık olduğunu belirterek, yatırımcılardan üretimlerini devam ettirmelerini ve hiç bir şekilde umutsuzluğa düşmemelerini istedi. Çopuroğlu, "Bizler imkânlarımız ölçüsünde yatırım yapmak isteyen sanayicilerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu manada herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi lazım. Kimse endişeye kapılmasın, çünkü ekonomik anlamda Türkiye'nin önünün açık olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber