MEB'den öğrencilere her şey dahil tatil 10 YTL'ye tatil imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 14:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlğı'na bağlı gençlik ve izcilik eğitim tesislerinde öğrenciler için tam pansiyon tatilin günlüğü 10 YTL.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Türkiye'nin 8 ayrı noktasındaki Gençlik ve İzcilik Eğitim Tesisleri'nde, çeşitli yaş ve cinsiyetteki genç öğrencilere, 'her şey dahil' tatil imkanı adeta sembolik ücretlerle sağlanıyor. İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle programlanmış 8 günlük tam pansiyon kamplarda, yemek ve barınma ihtiyacı ile her türlü sosyal ve kültürel etkinliğe 10 YTL karşılığında ulaşılabiliyor.

Öğrenciler, yoğun geçen eğitim-öğretim yılının ardından deniz ve kumsalda uygun fiyatla bir yandan tatilin keyfini çıkarıyor diğer yandan değişik bölgelerden kişilerle bir araya geliyor, dayanışma ve paylaşım bilincini kazanıyor. İskenderun'da 109 öğrenciye tatil imkanı sağlayan kampın eğitim şefi Alaattin Melekoğlu, ?Kamplar, ülkemizin genç nüfusunun birbiriyle kaynaşmasını, arkadaşlık ve dostluk duygularını pekiştirmesini, farklı kültürleri tanıyıp, öğrenmesini sağlıyor? dedi.

Yeteneğimizi keşfediyoruz

Kampa Malatya'dan katılan 17 yaşındaki Olcay Samyeli, kampta eğlenceli vakit geçirerek çok güzel arkadaşlıklar edindiklerini belirterek, ?Yeteneklerimizi burada keşfedebiliyoruz. Satrançla ilgilenmezdim. Çok iyi satranç oynadığımı keşfettim. Karadeniz bölgesinin halkoyunu olan 'Kolbastı'yı öğrendim" dedi. Ankaralı Ecem Çuhan da kampta heykel yapma yeteneğini farkettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber