Ortak Akıl Mitingi Bursa'da onbinleri buluşturdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Memur-Sen, Hak-İş'in başını çektiği 400 yüzden ıÜüfazla sivil toplum kuruluşunun desteklediği Ortak Akıl Hareketi, 'Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletindir' mitinginin üçüncüsünü Bursa Şehre Küstü Meydanı'nda yaptı. Mitinge onbinlerce vatandaş katıldı.

ıÜüVatandaşların ellerindeki Türk bayrakları ile "Ortak akılla çıktık yola demokrasi yolunda vermeyeceğiz mola, Egemenlik ne yargının ne de darbelerindir egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Sözde değil özde egemenlik, Milli irade engellenemez, Yeter herkese özgürlük istiyoruz, Demokrasi yolunda omuz omuza, Sözde değil gözde egemenlik, Zulme karşı direneceğiz " şeklindeki pankartlar ile "Dur de dur de darbelere dur de, Hemen şimdi kesintisiz adalet, Darbeye hayır" şeklindeki sloganlar dikkat çekti.

'Halkın Teklifi demokrasi, var mısın, yok musun' şeklindeki kutu dikkat çekti. Mitinge çevre illerden de binlerce kişi katıldı.

Şehreküstü Meydanı'ndaki mitige gelen vatandaşlar Fevzi Çakmak Caddesi'nin ortalarına kadar kuyruk oluşturdu. Miting için Bursa Emniyet Müdürlüğü yaklaşık bin polis görevlendirdi. Özel Harekat polisleri çevredeki binalarda uzun namlulu silahlarla görev aldı.

"Kayıt Yok Şart Yok Egemenlik Milletindir" mitingindeki konuşmasında 'Biz demokrasi dışı bu filmleri çokg ördük' diyen eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel, Osmanlı'yı 33 sene bölmeden parçalanmadan yöneten Abdülhamit Han'ı 1909'da tahtan indirenlerin Ergenekoncuların dedeleri olduğunu söyledi.

Demorasinin 4-5 senede bir gidip oy sandığına oy atmak olmadığını anlatan Güzel; "Çetecilere bu jakobenlere bu despotlara bu darbecilere bu ulusal şefçilere bu Baykalcılara kalsa bunlar Cumhuriyeti de bölerler. Türkiye'de yüz senede irtica hikayesi dinliyoruz. 'İrtica' deyip bütün menfaatleri ceplerini indirdiler. İrtica bahane hırsızlık şahane oldu. Demokrasi 4-5 senede bir oy sandığına oy atmak değli seçtiğinize sahip çıkmalısınız. 1971'de 98/ 28şubattada böyle oldu. Darbecilerle iş birliği yaparak yüksek yargı organlarını politikalarını alet edenler düğmeye bastılar. Milletin milyonlarca oyunu bir anda çöp sepetini atarak AK Parti'ye kapatma davası açtılar. İddianamede internetten toplanmış asılsız suçlamalar var. Savcının ifadesine göre siz ibadet bile edemezsiniz. Seçtiğiniz insanlara sahip çıkamazsanız, partilerin kahpatılıyşını sıratarak seyredersiniz bu darbeleri hep yaparlar bu çeteleri hep kurarlar. Ulusalcı şef kalkmış, Ergenekoncuları müdafaa ediyor. Ergenekon Türklerin bizim de sevdiğimiz destanı. Zaten herkesin sevdiği destan olduğu için kullanıyorlar. İşin gerçeğinde cinayet var." dedi.

Mitingde Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necati Ceylan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğu da birer konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber