Mahkeme, boşanan çifti yeniden boşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2008 13:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Daha önce boşanan çifti yeniden boşanmasına hükmeden mahkemenin ikinci kararını Yargıtay bozdu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Yargıtay kararına göre, şiddetli geçimsizlik nedeniyle 21 Haziran 2006 tarihinde Bozova Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan boşanma davasında, mahkeme, davacı Abuzer Kuş'un, davalı Binvş Kuş'tan boşanmasına karar verdi.

Mahkeme çiftin 5 çocuğunun velayetini de davacı Abuzer Kuş'a bıraktı. Karar, temyiz edilmeksizin kesinleşti.

Adalet Bakanlığının yazısı üzerine incelenen karar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının temyiz etmesi üzerine Yargıtay 2. Hukuk Dairesinde ele alındı.

Dosyadaki, Abuzer Kuş ile eş ve çocuklarını gösteren nüfus kayıt örneğinin incelenmesi sonucunda, davacının davalı Binvş Kuş'tan, yine Bozova Asliye Hukuk Mahkemesinde 15 Temmuz 2003 tarihinde boşandığı, arkasından 14 Ekim 2005 tarihinde Alman uyruklu Gudrun Doğan adlı kadın ile evlendiği; Abuzer Kuş ve Binvş Kuş'un birbirleriyle yeniden evlenmedikleri halde ikinci kez boşanmalarına karar verildiği anlaşıldı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin kararında, Mahkemece daha önce birbirinden boşanan haklarındaki boşanma kararı kesinleşen tarafların birbirleriyle yeniden evlenmedikleri de dikkate alınmaksızın boşanmalarına karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır."

Daire, mahkemenin ikinci kararını "hüküm sonuca etkili olmamak üzere" bozulmasına hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber