Faruk Çelik: Kıdem tazminatında yeni düzenleme mutabakatla olur

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2008 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı hakkının yeni bir düzenlemeye tabi tutulmasının ancak sosyal tarafların mutabakatıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Çelik, "kıdem tazminatlarının kaldırılmasına yönelik çalışmalarda bulunulduğuna" ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine, kıdem tazminatının işçinin hakkı olduğunu belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Kıdem tazminatı hakkının yeni bir düzenlemeye tabi tutulması ancak ve ancak sosyal tarafların mutabakatıyla olur. Bakanlık olarak, asgari ücretten sendika yasasına, sosyal güvenlikten istihdam paketine ve diğer tüm Bakanlığımızı ilgilendiren konularda, sosyal taraflarla büyük bir uzlaşı sağlamadığımız sürece hiçbir konuda adım atmadık. Kıdem tazminatı, sosyal taraflarla uzlaşılmadan çözülmesi mümkün olmayan bir konu."

Türkiye'de kamuda çalışanların kıdem tazminatında sorun olmadığını ancak özel sektördekilerin çok ciddi sorunları bulunduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Kamuda çalışan işçi işçi de özelde çalışan işçinin hakları önemli değil mi? O yüzden oturup konuşulması ve uzlaşılması gereken bir konu diyorum. Kıdem tazminatı 12 ay çalışıp ilave maaş hak etmek demektir. 11 ay çalışıp 12'nci ay çalıştırılmayan, birinci ayda yine sigortalı yapılıp kıdem tazminatı elinden alınan vatandaşların haklarını kimin savunması lazım? Tabii ki Bakanlık olarak bizim savunmamız gerekiyor. Ortada adaletsiz bir uygulama var. Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve işçinin lehine bu sorunların nasıl çözüleceğinin tartışılması gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber