Afet Acil durum yönetimi tek çatı altında toplanıyor

Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 11:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Afet Acil durum yönetimi tek çatı altında toplanıyor. Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun tasarısıyla, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kurulması öngörülüyor.

? Afet Acil durum yönetimi tek çatı altında toplanıyor. Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve görevleri hakkındaki kanun tasarısıyla, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kurulması öngörülüyor.

Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı, 23 Temmuz Çarşamba günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak. Afet ve acil durum yönetimini tek çatı altında toplayan tasarı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı kurulmasını öngörüyor.

Tasarıya göre, Afet ve acil durum hallerinde bilgileri değerlendirmek, alınacak önlemleri belirlemek, sivil toplum kuruluşları arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla, Başbakanlık Müsteşarının başkanlığında, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri, Maliye, Bayındırlık ve İskan, Sağlık, Ulaştırma, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Orman bakanlıkları müsteşarları, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı ile afet, deprem veya acil durumun türüne göre diğer bakanlık ve kuruluşların üst yöneticilerinden oluşan Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu kurulacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı bünyesinde Planlama ve Hazırlık Dairesi Başkanlığı, Müdahale Dairesi Başkanlığı, İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Sivil Korunma Dairesi Başkanlığı, Deprem Dairesi Başkanlığı ile Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı oluşturulacak.İllerde, il özel idaresi bünyesinde, Valiye bağlı il afet ve acil durum müdürlükleri kurulacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı için 303 kadro ihdas edilirken, Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü kadroları iptal edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber