Dolarda düşüş devam edecek mi?

Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 11:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AKP'nin kapatılmama beklentisini satın alan piyasalarda dış piyasaların da etkisiyle olumlu hava sürüyor. Borsa haftaya yükselişle başlarken, dolar satıcılı açıldı. Şubat ayından bu yana ilk kez 1.18 YTL seviyesini gördü.

Euro ise yüzde 1.30 kayıpla 1.88 YTL'den satılıyor. AKP kapatma davası ile ilgili olarak raportörün sunduğu olumlu rapor ile başlayan iyimserliğin bu hafta boyunca da devam etmesi bekleniyor.

Du arada Hazine'nin ağır iç borçlanmasını geride bırakması da faiz üzerindeki baskıyı kaldırdı. Uzmanlar faizlerde yüzde 22'ni altındaki seyir devam eder ve yüzde 21'in altına bir sarkma olursa endeksin 40 bin puanı üzerine çıkacağını öngörüyor.

DOLARDA 1.15 YTL ÖNEMLİ

Dolarda ise kritik seviye 1.15 YTL. Bu seviyenin şimdilik aşağı kırılması beklenmiyor. Ancak kırılması halinde ise düşüşün süreceği belirtiliyor. Kısa vadede belirsizlikler yüksek olduğu için piyasaların temkinli iyimserliğini koruyacağı vurgulanıyor.

Piyasaların yönünü değiştirecek en önemli veriler ise ABD'den gelecek. Hafta boyunca piyasalar ABD'den gelecek verileri izleyecek.

KRİTİK BİLANÇOLAR AÇIKLANACAK

Bu arada, geçen hafta dış piyasalarda petrol 147 dolardan 129 dolara kadar inerken, ABD´de mali sektör hisselerinde açığa satış işlemlerinin sınırlanması ve Wells Fargo, JP Morgan ve Citigroup bilançolarının beklenenden iyi gelmesi borsaların toparlanmasına destek oldu.

Petrol İran´la yapılan görüşmelerde bir ilerleme sağlanamaması nedeniyle haftaya 130 dolarda başlıyor.

Bu hafta kritik bilançoların yayınlanması sürecek. İlk açıklanacak önemli bilanço Bank of Amerika´nın. Açığa satış baskısı altında kalan hisselerden biri olan bankanın hisse başına 54 sent kar etmesi bekleniyor.

Pazartesi bilanço açıklayacaklar arasında American Express, Apple ve Texas Instruments da bulunuyor.

Wachovia Bank (hisse başına 43 sent), Washington Mutual (hisse başına eksi 1,30 dolar) ve National City (hisse başına 26 sent) son dönemde satış baskısı altında kalıp bilanço açıklayacak diğer bankalar. İl ikisinin bilançosu salı açıklanacak. Salı günü Yahoo bilançosu da gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber