Her 5 kişiden birinin depresyonda

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 23:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Psikiyatrist Dr. İbrahim Bilgen Dünyada her 5 kişiden birinin depresyonda olduğunu söyledi.

Bilgen, ruhsal sorun yaşayan bir çok kişinin, bu durumunun ortadan kaldırılabileceğine inanmadıkları için tedaviye yanaşmadıklarını ifade etti. Depresyonun tedaviye iyi yanıt veren bir hastalık olduğunu vurgulayan Bilgen, "Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre herhangi bir anda dünyada 100 milyon insan depresyondadır. Görüldüğü gibi depresyon oldukça sık görülen bir durumdur. Depresyon aynı zamanda, tedaviye çok iyi yanıt veren ve sonunda tam olarak iyileşebilen bir hastalıktır. Oysa depresyon

geçirenlerin çoğu durumlarının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu düşünmezler ve bu nedenle tedavi arayışı içine girmezler" dedi.

Türk toplumunda depresyona normal yaşam biçimi olarak bakıldığına belirten Bilgen, "Toplumumuzda depresyon tedavi gerektirir bir hastalık olarak değerlendirilmez. Sanki normal bir yaşam biçimi, kader veya kişilik özellikleri gibi görülür. Oysa depresyonda tedavi yardımı almak için, soğuk algınlığında olduğundan çok daha fazla neden vardır. Depresyon, ne bir akıl hastalığı ne de utanılacak bir durumdur. Herkes yaşamının bir döneminde hüzün, keder, mutsuzluk gibi duygulanımlar yaşayabilir. Bunlar

genellikle yaşanan olaylarla ilişkili ve geçicidir. Oysa bazen bu duygulanımlar daha aşırı boyutlarda ve daha uzun süre yaşanırlar. Böyle durumlarda tedavi şarttır" diye konuştu.

Depresif bireyin kendisini yalnız ve çaresiz hissedebileceğini anlatan Bilgen, "Tüm insanların yaklaşık 5'te biri yaşamları boyunca en az bir kez depresyon geçirirler. Bu oran kadınlarda daha da yüksektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber