YURTKUR imaj değişikliğine gidiyor

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, yurtlarda uygulanan sistem ve anlayışlarda reformist kararlar alarak imaj değişikliğine gidiyor.

YURT-KUR, 'karyola' sistemi ile öğrencilerin barındığı yurtlarda yastıktan çarşafa, nevresimlerden odaların düzenine kadar her şeyi değiştirmeye başladı. Yıllardır kullanılan ranzalar artık tarihe karışıyor. Çünkü YURT-KUR, tüm yurtlarında aşamalı olarak karyola sistemine geçme kararı aldı. Türkiye genelinde 190 bin öğrenciye yurt imkanı sağlayan Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilerin sağlığını ön planda tutarak temizlik imkanı vermeyen pamuk yastıkları yeniliyor. Pamuk yastık yerine elyaf yastığı tercih eden Kurum, yastıkların kirlenmesi durumunda çamaşır makinesinde sık sık temizleme imkanının kolay ve elverişli olması nedeniyle öğrencinin sağlığı için bakteri ve mikroptan arındırılmasını da amaçlıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, tüm yurtlarda pamuk yastık yerine elyaf yastığa geçişi iki yıl içinde tamamlayacaklarını bildirdi. Albayrak, bu sene 15 bin adet elyaf yastık aldıklarını, iki yıl içinde yastık sayısının 190 bin adete tamamlayacaklarını kaydetti.

CİNSİYETE GÖRE NEVRESİM

Yurtlarda bu zamana kadar kullanılan çiçekli nevresimler kaldırılıyor. Öğrencilerin bildiği çiçekli nevresimler artık tarihe karışıyor. Kurum, erkekler için özel üretim mavi renkte nevresimler, bayan öğrenciler için pembe renkli kaliteli nevresimlerle yurtları donatmaya başladı.

Daha önce çiçekli nevresimleri Sümerbank'tan tanesini 39 milyona yaptıran Kurum, aldığı bir kararla bu sene daha ucuza ve kalitelisini MEB'e bağlı Maraş Anadolu Meslek Lisesi'nde öğrencilerin ürettiği nevresimleri 26 milyona yaptıracak. Daha kaliteli nevresimleri böylelikle daha ucuza maleden Albayrak, geçen yıl 40 bin adet nevresim yaptırdıklarını belirterek, "Nevresim sayısını da iki yıl içinde 190 bine çıkartacağız. Ayrıca kızların kullanacağı yastık yüzlerini de iki adet koyduruyoruz" diye konuştu. Albayrak, nevresim konusunda alınan kararla birlikte nevresimlerin şartnamelerinin değiştirilerek Türk Standartları Ensititüsü'nden şartname aldıklarını hatırlattı.

Albayrak, nevresim şartnamesinde çok önemli kriterlerin bulunduğunu, özellikle sağlık açısından nevresimin kaliteli olması gibi kriterlerin yar aldığını ifade etti. Albayrak, ''3 yıl sonra tüm yurtlarımızı daha modern ve daha güzel yaşanabilir bir hale getireceğiz" dedi.

Albayrak, sekiz adet yeni yurdu yakında hizmete açacaklarını belirterek, tüm yurtlarda karyola sistemine geçileceği müjdesi verdi. "İşte bu yenilikler bir vizyondur" diyen Albayrak, odaların 'suit' odalardan aşağı kalır yanı olmayan birer, ikişer ve üçer kişilik olacağını, komidin, sandalye ve tuvaleti ile banyosu içinde bulunan odalar haline getirdiklerini söyledi. Toplam 5 bin 900 yatak kapasiteli yeni yurtlar, Ankara (400), Afyon (1000), Erzurum (1000), Bolu (800), Gebze (500), Konya-Beyşehir (500), Karamürsel (500), Hendek (500), Tokat (1000) illeri ve ilçelerinde hizmete girecek ve ranza sistemi yerine odalar karyola sisteminde olacak. Albayrak, söz konusu yurtların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını da kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber