MEB'den Branş Kontenjanlarına İlişkin Resmi Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün Kanaltürk televizyonunda katıldığı bir programda öğretmen atamaları konusuna değinmiş ve atama işleminin 21 Ağustos'ta yapılacağını belirttikten sonra branşlar bazında kontenjanları açıklamıştı. MEB Personel Genel Müdürlüğü ise bugün bakanllığın sitesinden resmi açıklamayı yayımladı. İşte detaylar...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 2008-2 ataam döneminde atama yapılacak alanlar ile başvuraya esas olacak kontenjan çizelgesini resmi olarak açıkladı. Açıklamada taban puanların KPSS sonuçları açıklandıktan sonra belirleneceğine yer verildi.

Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada her bir branş için kadrolu ve sözleşmeli atama kontenjanları ile kadrolu kontenjanlar içindeki ilk atama, açıktan atama, kurumlar arası atama kontenjanlarına da yer verildi.

"İlk atama", KPSS puanı ile yapılacak atamaları; "açıktan atama", istifa etmiş öğretmenlerden dönmek isteyenlere ilişkin kontenanları; "kurumlar arası naklen atama" ise diğer kurumlarda görev alan memurlardan öğretmenlik formasyonuna sahip olanların naklen atamalarını ifade etmektedir.

Personel Genel Müdürlüğü kontenjanları açıklarken sıkça sorulan iki soruya yanıt verdi.

1- Alanlar bazındaki taban puanları, 2008 yılı KPSSP10 sonuçları ÖSYM'ce açıklandıktan sonra Bakanlıkça yapılacak çalışma sonucunda belirlenecektir.

2- 2008-2 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu; başvuruların alınmaya başlanacağı 05 Ağustos 2008 tarihinden önce Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.

Açıklamanın pdf halini bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

İŞTE KONTENJANLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber