Hakim, sahte müfettişi yakalattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2008 21:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, kendisini ''Adalet Müfettişi'' olarak tanıtarak, ''Mavi Hat'' davası sanıklarından Murat Akkaya hakkında bilgi isteyen bir kişiyi, tavırlarından şüphelenerek yakalattı.

Alınan bilgiye göre, bugün öğleden sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesine gelen Reşat Yılmaz, özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği Kalemi Müdürüne kendisini ''Adalet Müfettişi'' diye tanıtarak, ''Mavi Hat'' Davası olarak adlandırılan davanın dosyasından, sanık Murat Akkaya ile ilgili tensip zaptını istedi.

Daha sonra, kalem müdürü ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır'ın makamına giden R.Y, burada da kendisini ''Diyarbakır Bölgesi Adalet Müfettişi Tolga Yıldız'' olarak tanıttı.

Rahat tavırlarıyla dikkat çeken R.Y'nin durumundan şüphelenen Hasan Şatır'ın, sicil numarasını sorması üzerine, R.Y. ''47241'' diye yanıt verdi. Sicil numaralarının 40.000'den 100.000'e geçtiğini bilen Şatır, bu cevap üzerine korumasını çağırarak, bu kişinin yanında durmasını söyledi.

Odadan ayrılarak şahıs hakkında araştırma yapan Mahkeme Başkanı Şatır, R.Y'nin ''yalan beyanda bulunduğunu ve sahte müfettiş olduğunu'' öğrendi.

Bunun üzerine, odaya geri dönen Şatır, kaçmaya çalışan R.Y'yi korumalarıyla etkisiz hale getirerek yakaladı. R.Y'nin üst aramasında, sahte hakim ve savcı kimlik kartı ele geçirildi.

Müracaat ve Suçüstü Bürosu Savcısı Halil Maçkaya'nın talimatı ile gözaltına alınan R.Y,sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber