Baz istasyonuna çifte bilirkişi raporu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, ?Meskun mahalde baz istasyonu kurulamaz? diyen İdare Mahkemesi kararını bozdu. Ancak bunu yaparken baz istasyonu kurulurken izlenecek prosedürü de netleştirdi. Baz istasyonuna yönelik dava, Zonguldak'ta bir grup vatandaş tarafından açılmıştı. Mahalleliler, Telekomünikasyon Kurumu'nun baz istasyonuna verdiği güvenlik sertifikasının iptalini istedi.

Zonguldak İdare Mahkemesi ise ?baz istasyonunun yoğun yerleşimlerde insan sağlığı ve psikolojisi üzerindeki olumsuz etkilerini' göz önüne alarak güvenlik sertifikasını iptal etti. Konu, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na geldi. Kurul ?salt meskun mahalde olduğu için' bir yere baz istasyonu kurulmasının engellenemeyeceğini belirterek mahkeme kararını bozdu.

Ancak, baz istasyonu için çifte bilirkişi raporu istedi. Buna göre, dava konusu baz istasyonunun öncelikle meskun mahalde kurulmasının gerekli olup olmadığı araştırılacak. Meskun mahalde kurulursa insan sağlığına zarar verip vermeyeceği bilirkişi incelemesiyle tespit ettirilecek. Vermeyeceği tespit edilirse bu defa baz istasyonunun yönetmelikte belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı yine bilirkişilerce belirlenecek. Baz istasyonunun değerlerinin limitin altında olmasıyla yetinilmeyecek, istasyon yakındaki binalar ve yaşam alanlarındaki etkileriyle değerlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber