Nakil kontenjanlarına göre bir memur, ancak 10-15 yıl sonra öğretmen olabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Temmuz 2008 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ?A AÇIK MEKTUP.

Bizler çeşitli devlet kurumlarında memur olarak çalışan Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen adaylarıyız.

Bizler memur olduk çünkü ailemizin maddi durumu iyi değildi. Okumak zorundaydık çünkü ideallerimiz vardı. Neydi idealimiz öğretmen olup vatana millete yararlı insanlar yetiştirmek. Evet bizler okumak ve ideallerimizi gerçekleştirebilmek için memur olduk. Şimdi birçoğumuz hizmetli, çaycı, odacı vs. gibi işlerde çalışıyoruz. Okuduk ve okulumuzu başarıyla bitirip öğretmen olmak umuduyla bekledik.Ancak MEB'in atama mevzuatı nedeniyle yıllardır öğretmen olmayı bekliyoruz.
2008 Yılı Ağustos atama kontenjanlarına göre kurumlararası alımlara çok az kontenjan ayrılmıştır.

Türkçe Öğr. :3 kişi
Sınıf Öğr :39 kişi
TDE Öğr :3 kişi
Sos.Bil.Öğr :2 kişi
Reh.Öğr :6 kişi
Okul Önc. :5 kişi
İlk.Mat. :5 kişi
Fen Bil. :6 kişi
Din.Kül. :4 kişi
Beden :4 kişi
Müzik :3 kişi vs.

Bu kontenjanlarla birçoğumuz 10-15 yıldan önce öğretmen olamayacağız. Kurumlararası geçiş yapmaktan başka bir alternatifimiz de yok. Yani sınava girip atanamıyoruz. İstifa etsek sınava girsek yine atanamıyoruz. 10-15 yıl sonra da öğretmen olsak dahi öğrencilerimize faydalı olacağımızı hiç sanmıyorum.

Sayın Başbakanımız bu kadar insanı mağdur eden bu mevzuatı değiştirip, en azından 2008 Ağustos ayında yapılacak atamalarda Adaleti sağlayıp kontenjanı biraz da olsun arttırmanızı istiyoruz. Bizler her atama döneminde aynı hüsranı yaşamaktan bıktık artık. Bizler en doğal hakkımız olan öğretmenlik mesleğini yapmak istiyoruz. Ancak bu mevzuatla ve bu kontenjanlarla bunu bile düşünemiyoruz. Sistemin labirentinde yolumuzu bulamıyoruz. Lütfen bizi bu labirentten çıkarın.

2007/2 Atama döneminde toplam başvuru sayısı 1135 iken sadece 97 kişi atandı. 2008-1 Atama döneminde hiç kontenjan ayrılmadı. Umudumuz 2008-2 atama döneminde ise sadece 100 kişilik kontenjan ayrıldı. Her bölüm için en az 10 kişi kontenjan ayrılırsa bir nebze de olsa bizleri rahatlatabilirsiniz.Bizim durumumuzu daha iyi anlamak için http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=66352&page=722 bu linki inceleyin lütfen.

Artık sesimizi duyup, bizi bu ızdıraptan kurtarın lütfen. Saygılarımızla.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber