23 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM GENEL KURULU

-Meclis Genel Kurulu'nda Uyuşmazlık Mahkemesi'nin Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Kanun ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınıyor. (Saat: 13.00)

-HRANT DİNK ALT KOMİSYONU BAŞKANI OCAKDEN'İN BASIN TOPLANTISI

-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesindeki Hrant Dink Alt Komisyonu Başkanı Mehmet Ocakden basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki kanun tasarısı ile AKP Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ve Konya Milletvekili Hasan Angı'nın bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun teklifi görüşülüyor.

-Anayasa Komisyonu'nda, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Üskül ve 21 milletvekilinin İnsan Hakları Komisyonu teklifi ile ilgili alt komisyon raporu görüşülüyor.

-Adalet Komisyonu'nda, AKP Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak'ın belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşları arasında alacakların tahsili için kolaylık sağlayan kanun teklifi ele alınıyor.

-Uyuşturucu ve Uyuşturucu Kaçakçılığını Araştırma Komisyonu, Ege Üniversitesi Madde Bağımlılığı Toksiloji ve İlaç Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Coşkunel'i dinliyor. (Saat: 11.00/10.30/10.30/14.00)

BAKAN ÇAĞLAYAN, İTO ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELECEK

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, bugün (23 Temmuz) İstanbul Ticaret Odası'nın düzenlediği 5. Açık Hava Sanat Merkezi'nin açılışını yapacak.

-Çağlayan açılışın ardından, İTO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle bir araya gelecek. (Saat: 10.30/11.00)

-KAMU-SEN BAŞKANI AKYILDIZ BAKAN ŞİMŞEK GÖRÜŞMESİ

-Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve yönetim kurulu üyeleri Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüyor. Görüşmede memurlara yapılacak ek ödemeyle ilgili değişiklik ele alınıyor. Bircan görüşme sonrasında basın açıklaması yapıyor. (Saat: 11.00)

-BAKAN YAZICIOĞLU ÇİN MALINI SAVUNDU

-Diyanetten Sorumlu Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut'un hac ve umre görevini yerine getirmek için Suudi Arabistan'a giden Türk hacı adaylarına Diyanet tarafından 2'şer adet Çin malı bavul verildiği iddialarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bakan Yazıcıoğlu, iddiayı ?hacı adaylarına verilen ve Çin'den ithal edilen 2'li troleyli seyahat çantaları hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bugüne kadar herhangi bir şikayet ulaşmamıştır? diyerek hem doğruladı hem de destek verdi.

-BAŞBAKANLIK KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ'NDE YENİ YAPILANMA

-Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nde önemli yapılanmaya gidiliyor. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'nün yönetmeliği değiştiriliyor. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı'ndan da ayrılarak yeni bir statüye kavuşturuluyor.

-Son şekli verilerek İçişleri Bakanlığı'na gönderilen yönetmelikle getirilen yeni düzenlemeye göre, Başbakanlık'ta görev yapacak personele boy standardı getiriliyor. Düzenlemenin hayata geçmesiyle beraber Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ne seçilecek polislerde 1.85, amirlerde ise 1.80 boy standardı aranacak.

-DEVLETİN İÇ, ÖZEL SEKTÖRÜN DIŞ BORCUNDA PATLAMA

-Hükümetlerin aldığı dış borcun dolar cinsi bakiyesi 2002 sonundan bu yılın Haziran sonuna kadar sadece yüzde 25 arttı; kurdaki düşüşle bunun Türk parası karşılığı ise yüzde 6 azaldı. Ancak, aynı dönemde devletin iç borcu ile dışarıdan sağladığı dövizleri YTL'ye çevirerek yüksek faizlerle devlete satan özel sektörün dış borcunda ise adeta patlama yaşandı. Böylece hükümet, kağıt üzerinde azalttığı dış borçlanmayı aslında özel sektör kanalıyla rekor düzeylerde büyüttü.

-Anılan dönemde merkezi yönetimin özellikle piyasadan yaptığı iç borçlanma yüzde 173 artarak 193 milyar YTL'ye, toplam iç borcu da 261 milyara ulaştı. Özel sektörün dış borcu da yüzde 300'lük rekor artışla 172 milyar dolara çıktı.

-GÖKÇEK, HAZİNE'YE 3.9 MİLYAR YTL BORCUNU ÖDEMEDİ

-Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hazine Müsteşarlığı'na olan vadesi geçmiş borçlarının tutarı Haziran sonunda 3 milyar 969.3 milyon YTL'ye ulaştı.

-Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu borç tutarıyla vadesi geçmiş toplam yerel yönetim alacaklarının yüzde 63.4'ünden tek başına sorumlu oldu. Belediye'nin henüz vadesi gelmemişlerle birlikte Hazine'ye toplam 4 milyar 382.2 milyon YTL borcu bulunuyor.

-AVEA, KİMLİK BİLGİLERİNİ DOĞRULAMAYAN 36 BİN KİŞİNİN ABONELİĞİNİ İPTAL ETTİ

-Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, numara taşınabilirliğinin başarısı için abonelerin kimlik bilgilerinin doğru beyanının önemli olduğunu belirterek, kimlik bilgisi doğrulanamayan 36 bin kişinin aboneliğinin iptal edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber