Memurların fazla mesai ücretlerine dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Ulaşım-Sen, 5724 sayılı 2008 Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun "K-Cetveli" hükümlerine dayanılarak, memurlarına fazla çalışma ücreti olarak 90 YKr ödenmesine karar veren, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünün söz konusu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtı.

Sendikanın dava dilekçesini, Ankara Bölge İdare Mahkemesine sendika avukatları ve Sendika Genel Başkanı Nazmi Güzel sundu.

Güzel, burada yaptığı açıklamada, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğünün personeline fazla mesai ücreti olarak ödediği 90 YKr'nin Anayasa ve ilgili uluslararası mevzuata aykırı olduğunu savundu.

Fazla çalışmayla ilgili dünyadaki en ucuz iş gücünün Türkiye'de yaşandığını ve işsizliğin çok olduğu ülkelerde kamu görevlilerinin fazla mesai yapmaya zorlanmalarının mantıksız bir uygulama olduğunu öne süren Güzel, "Fazla çalışmak istemiyoruz. Aldığımız ücretin bir saatine tekamül etmeyen ücretle fazla çalışmaya zorlanıyoruz" dedi.

Güzel, hafta sonu 8 saat çalışmaya zorlanan bir kamu görevlisinin 5 YTL 76 YKr fazla mesai ücreti aldığını, ancak o personelin işe gidiş-geliş ve yemek masrafıyla birlikte toplam 12 YTL 40 YKr harcama yaptığını öne sürdü.

DAVA DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber