Kadıköy Belediyesi'ne grev kararı asıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlanan Kadıköy Belediyesine grev kararını astı.

İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Genel-İş Sendikası yönetici ve üyeleri, Tıbbiye Caddesi'nden Tepe Natilius Alışveriş Merkezine, oradan da Kadıköy Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı belediye binası önünde basın açıklaması yapan Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Şahan İlseven, Kadıköy Belediyesi ile 6 Şubat 2008'de başladıkları toplu sözleşme görüşmelerinde 68 maddenin 66'sında uzlaşmaya varmalarına rağmen ücretle ilgili 2 maddede anlaşma sağlayamadıklarını bildirdi.

İşverenin olumsuz tutumu nedeniyle 850 üyeleri bulunan iş yerinde grev kararı almak zorunda kaldıklarını belirten İlseven, ?Biz işçiler diyoruz ki; bugün İstanbul gibi dünyanın en büyük metropol şehirlerinden birinde yaşıyoruz ve bu şehirde yaşamanın ve son dönemlerde giderek yükselen enflasyonun ücretlerimiz üzerinde yarattığı kayıpları istiyoruz. Bu nedenle insanca yaşayacak bir ücret talebimiz vardır. Çalışanlar olarak bizler de çocuklarımızın iyi yerlerde okumasını, sağladığımız için iyi beslenmeyi, hastalığımızda iyi yerlerde tedavi edilmeyi hak ettiğimizi düşünüyoruz. Kadıköy halkını hizmetlerden mağdur etmeden, toplu iş sözleşmesini masada, barış ve iyi niyet içinde çözmek istiyoruz? diye konuştu.

Sendika temsilcileri, açıklamanın ardından grev kararını belediye binasının giriş kapısına astı.

Genel-İş Sendikası, 60 günlük yasal süre içinde anlaşmaya varılamaması halinde istedikleri gün grev kararını uygulamaya koyabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber